Buna ziua.
Sintem o Asociatie de Proprietari situata intr-un ansamblu de locuinte cu 4 blocuri.
Noi sintem deja constituiti legal avem stampila etc.
Acum am aflat ca proprietarii din blocul vecin isi fac asociatie de proprietari cu acelasi nume la care difera doar o litera de la sfirsit si anume in loc de Bloc B au trecut Bloc A,in rest numele fiind identic cu al nostru.
Ce putem face pentru a impiedica acest fapt tinind cont ca ei au termen la judecatorie Joi.
Pai nu e acelasi nume, ci difera printr-o litera. Probabil ati vrut sa spuneti ca sunt foarte asemanatoare.
Aceasta situatie se intalneste la mai toate asociatiile care se desprind din cele "mama" la un moment dat, se identifica prin adaugarea la vechea denumire a scarii care o infiinteaza.
.......................
Apropos de numele asociatiei. Imaginatia lipseste aproape cu desavarsire atunci cand se dau nume noilor asociatii. Trebuie sa se stie ca numele unei asociatii poate fi oricare, bineinteles respectandu-se acelasi principiu care se cere atunci cand se da un nume oficial, unei persoane sau institutii, principiul de nevulgaritate. Poate sa se numeasca si "asociatia de proprietari - Ciresica".
Eu am denumit asociatia mea cu numele strazii numar - blocului si nu am avut dificultati la primirea dosarului.
Pana de curand si asociatia noastra avea numele strazii si numarul. Se numea "Asociatia de proprietari A. Panu 21-23". Pe strada noastra sunt peste 20 de asociatii si multe au aceeasi denumire " A Panu" si difera doar numarul ( dela 1 la 70). Am avut ceva probleme cu unii curieri, postasi mai nou angajati care incurcau asociatiile. La diferite anunturi date de alte asociatii ne-am trezit cu persoane care veneau cu ziarul in mana intreband: aici este asociatia A Panu? Si era A Panu dar alta asociatie, etc.
Asa ca la finalul anului 2009, fiind nevoiti sa modificam statutul conform legislatiei actuale (aveam statut din 1997), am schimbat si denumirea asociatie: "Asociatia de proprietari Scala", cu adresa A. Panu 21... Numai noi avem aceasta denumire in oras.
Cu ocazii de acest fel puteti sa schimbati denumirea asociatiei cum doriti.