avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Modificare lista membri - Asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Modificare lista membri - Asociatii

Buna seara,

Conform OG 26/2000 cu privire la asociații și fundații, Art. 6 (2), lit a) Stautul cuprinde datele de indentificare ale membrilor asociatiei; iar la Art 21 (2), lit f) Este prevazut faptul ca Modificarea Statutului este de competenta Adunarii Generale.

Inteleg corect, ca orice modificare in lista de membri (date identificare, membri noi sau retragerea statutului de membru) ar trebui aprobata doar in Adunarea Generala, prin modificarea Statutului Asociatiei?
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2021
MirceaBitoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:40, 31 Ianuarie 2022
Acel text legal nefericit redactat NU trebuie interpretat literal, caci s-ar afecta grav dreptul constitutional la asociere. In practica se accepta de catre majoritatea instantelor o interpretare restrictiva in sensul ca lista o poate valabil actualiza Consiliul Director pe baza primirii de noi membri sau incetarii calitatii de membru ( caci unele schimbari se produc oricum automat, ex. cand cineva demisioneaza sau decedeaza) si doar din cand in cand, de regula cand sunt si alte modificari, AG aproba o forma actualizata a listei de membri si se opereaza prin instanta actualizarea.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea noii structuri de conducere Augusta_68 Augusta_68 La o ASOCIATIE (OUG 26/2000) la retragerea unui membru, inscrierea altui nou membru, alegeri noi in componenta CONSILIULUI DIRECTOR... se actualizeaza actul ... (vezi toată discuția)
Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)
Intrarea unui nou membru in ong sooners sooners Buna ziua! Intrarea unui nou membru intr-o asociatie presupune doar adeziunea scrisa sau se anunta si in Registrul F si As? Si daca adeziunea se intampla dupa ... (vezi toată discuția)