avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Schimb cripto in cripto. Cand platesc impozit?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Schimb cripto in cripto. Cand platesc impozit?

Trebuie sa platesc impoziit in cazul in care schimb o cryptomoneda intr-o alta criptomoneda?

Am gasit mai multe articole pe internet unde scrie ca nu se plateste impozit doar cand se schimba banii in valuta. Daca asa este atunci cum declar o potentiala pierdere cripto-cripto?

De exemplu:

Cumpar 2 x monede-A la pretul de 100 eur (50 eur fiecare).
Schimb 1 x moneda-A in moneda-B si o mondeda-A ramane neschimbata.
Dupa 2 ani moneda A valoreaza 70 eur si moneda-B valoreaza 25 eur.

Deci cu moneda-A am facut un gastig de 40% dar cu moneda B am pierdut 50%.
Daca ii schimbam inapoi in moneda-A nu vom mai avea 2 monede-A ca la inceput.

Cand platesc impozit si la ce suma?

Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2021
fly2021, utilizator

Alte discuții în legătură

Castig intre 0.5 si 1% profit pe zi din tranzactionarea cryptomonedelor. adyx5 adyx5 Castig intre 0.5 si 1% profit pe zi din tranzactionarea cryptomonedelor. Sunt obligat sa declar acest castig daca nu transform / schimb in ron ?? Se plateste ... (vezi toată discuția)
Factura in doua valute? raduma raduma 1) Pot sa facturez in doua valute? De exemplu: Servicii XX suma in $ = $100 suma in EUR = €70 2) Primesc bani de la un client (program de ... (vezi toată discuția)
Plata monede diferite achizitie imobil misc misc Buna ziua! Vreau sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar in lei. Pretul imobilului este in EUR, Vanzatorul insista sa i se vireze banii in EUR, insa eu ... (vezi toată discuția)