avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Castig intre 0.5 si 1% profit pe zi din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Castig intre 0.5 si 1% profit pe zi din tranzactionarea cryptomonedelor.

Castig intre 0.5 si 1% profit pe zi din tranzactionarea cryptomonedelor. Sunt obligat sa declar acest castig daca nu transform / schimb in ron ?? Se plateste taxa si pentru crypto monede sau doar pentru partea pe care o transfer in contul bancar?
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adyx5 , utilizator 10:41, 22 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Câștiguri cripto
Atunci când cedezi cripto, vei avea un profit sau o pierdere. Lichidările de cripto includ:

Vânzarea de cripto pentru monedă fiat (inclusiv utilizarea unui ATM Bitcoin pentru a face acest lucru).
Schimbul unei criptomonede cu alta.
Cheltuirea de cripto pe bunuri și servicii - ca o tranzacție de tip troc.
Oricare dintre tranzacțiile de mai sus reprezintă un eveniment impozabil. Ca atare, de fiecare dată când vinzi, schimbi sau cheltuiești criptomonede, va trebui să îți calculezi câștigul sau pierderea rezultată.

Dacă ai un câștig, vei plăti impozit pe venit pentru acel câștig. Dacă ai o pierdere, nu trebuie să plătești impozit și este posibil să poți utiliza aceste ierderi pentru a-ți reduce obligațiile fiscale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă câștigul obținut dintr-o singură tranzacție este mai mic de 200 de lei, nu trebuie să declari sau să plătești impozit pe această tranzacție. Cu toate acestea, acest lucru este valabil doar dacă câștigurile tale totale dintr-un an financiar nu depășesc 600 de lei.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
Grama Cornel - Consultant fiscal, Consultant fiscal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in cazul meu e complicat.. deoarece am creat un robot care tranzactioneza in locul meu. practic face sute de microtranzactii (cateodata castigul e de 0.02 centi) . cu siguranta depasesc cei 600 pe an... dar ce fac cu sutele de microtranzactii ?? trebuiesc verificate toate sa nu depaseasca 200?? practic profitul facut din tranzactia anterioara este reinvestit in chestiune de secunde/minute in alta cryptomoneda..este considerat profit daca este reinvestit??
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
adyx5, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare castiguri cryptomonede vladandrei51 vladandrei51 Impozitare castiguri cryptomonede: Am citit ca daca profitul / an este de < 600 lei, acel profit nu se impoziteaza. Este adevarat? Chiar daca nu este ... (vezi toată discuția)
Schimb cripto in cripto. cand platesc impozit? fly2021 fly2021 Trebuie sa platesc impoziit in cazul in care schimb o cryptomoneda intr-o alta criptomoneda? Am gasit mai multe articole pe internet unde scrie ca nu se ... (vezi toată discuția)
Vanzare lucrari / artwork-uri digitale pentru cryptomonede unknownamethyst unknownamethyst Buna ziua! Daca eu sunt un artist digital si imi pun lucrarile pe site-urile de tip NFT pentru a fi scoase la licitatie pe cryptomonede sau vandute tot pe ... (vezi toată discuția)