avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bună seara! Este legal ca un proces-verbal de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bună seara! Este legal ca un proces-verbal de contravenție ...

Bună seara!
Este legal ca un proces-verbal de contravenție să fie înaintat organelor fiscale, pentru impunere, in același timp acesta fiind contestat în instanță?
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 14:57, 19 Februarie 2022
Pv a fost trimis la ANAF pe 22.06.2021, după ce l-am contestat în instanță (3.06.2021).
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati spus asta

minerva78 a scris:

M-am uitat mai atent pe continutul somatiei si apare alt nr de PV din alta data decat cel emis de Politie. Cum se poate asa ceva?

Daca ati depus contestatie si totusi s-a inaintat PV-ul pentru impunere, inseamna ca e altul. Nu puteti afla daca e o incurcatura, daca impunerea e pentru altceva? N-am vazut sa se balbaie ANAF cand e vorba de incasat, nici sa ramana descoperit din punct de vedere legal.
@minerva Dna, sigur ca stiau ca ati atacat in instanta pv! Cand ati depus plangerea contraventionala un exemplar a fost trimis si melitiei, deci... V-au sicanat. De ce? Pt. ca pot. De ce pot? Pt. ca nu raspund. Si pot continua cu de ce mult si bine. Principala chichita legislativa este aceea ca agentul constatator nu raspunde, raspunde institutia (inspectorat/directie de politie). Am contestat amenzi de la politia rutiera, de la locala, de la primarie, am castigat de fiecare data, dar niciodata nu am reusit sa-l aduc in instanta pe idi*tul care a intocmit actul constatator. S-a opus instanta. Cand am scris sefilor (inspector sef, primar), sa-i intreb ce masuri au luat in privinta vinovatului, n-am primit niciun raspuns. Intr-un caz au fost cheltuieli de judecata (onorariu, expertiza) de peste zece mii de lei, plus cheltuieli de executare, melitia e saraca.... Ce sa va mai zic?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeți că e net circulă niște povești care nu sunt conforme cu realitatea. Din Legea 55/2020, la art. 65, au fost declarate neconstituționale doar literele s și ș, nu întreg articolul (vezi Decizia Curții Constituționale nr. 457 din 25 iunie 2020 ). Art. 65 lit. h din Legea 55/2020 (obligativitatea purtării măștii de protecție) este perfect constituțional și legal.
Am câștigat și eu în prima instanță, dar IPJ a făcut apel. Acum trebuie să scriu întâmpinare la cererea de apel a IPJ și să astept citație pentru Tribunal.

Alte discuții în legătură

Masca de protectie obligatorie.este legal sa fiu acuzat ca am intrat in scoala fara masca si ... Iorgu zamfil Iorgu zamfil Este legal sa fiu acuzat ca am intrat in scoala fara masca si amendat conform art.65/66 din legea 55/2020? (vezi toată discuția)
Polițistul de la rutieră nu a completat și cnp-ul meu în procesul verbal. este vreo șansă ca, în urma contestației, procesul verbal să fie anulat? AngelinaNovac. AngelinaNovac. Buna ziua, am o intrebare legata de un proces verbal fara cnp. In data de 29.10 am fost oprită de un polițist de la brigada rutieră pentru viteza. Am ... (vezi toată discuția)
Amenda radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins ... (vezi toată discuția)