avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Masca de protectie obligatorie.Este legal sa fiu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Masca de protectie obligatorie.Este legal sa fiu acuzat ca am intrat in scoala fara masca si ...

Este legal sa fiu acuzat ca am intrat in scoala fara masca si amendat conform art.65/66 din legea 55/2020?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 25 Octombrie 2020
Daca ati intrat in scoala fara masca , apoi este corect sa fiti amendat ...
In textul legii nu se regasesc aceste restrictii referitor la purtatul mastii ci doar in Hotararile de guvern. Au aceste hotarari de guvern puterea unei legi? Este constitutional sa fiu amendat pe baza unei hotarari de Guvern?
Sunt nenumarate H.G. prin care se aplica amenzi.

Daca vreti sa va judecati si sa contestati amenda puteti invoca exceptia de neconstitutionalitate pe care o doriti in cadrul procesului.

Nu mizati pe simplul fapt ca ati considera dvs. ca este neconstitutional sa fiti amendat pentru ca nu veti scapa de amenda.

Eu v-am dat un reper ca sa stiti care este mecanismul juridic.
Va trebui sa se pronunte Curtea Constitutionala.
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Hotărârile de Guvern, conform art. 108 alin. (2) din Constituţia României, republicată, „se emit pentru organizarea executării legilor”. Astfel, este consacrat astfel regimul constituţional al hotărârilor Guvernului, potrivit căruia hotărârile trebuie să se întemeieze pe lege sau pe un act normativ cu forţa juridică a legii.

Legea 55/2020
Cap. IV Dispoziții finale
Articolul 71
(1) În vederea punerii în aplicare a măsurilor prevăzute de prezenta lege, Guvernul adoptă hotărâri, la propunerea ministerelor de resort sau a CNSSU.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu ... eduard27 eduard27 este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu deschis? (vezi toată discuția)
Masca obligatorie sub protectia anonimatului sub protectia anonimatului Buna seara! Este legal si constitutional sa fim obligati sa purtam masca (in magazin de exemplu) pe banii mei, si daca nu doresc?? Multumesc! (vezi toată discuția)
Bună ziua! dacă oug si hotărârile de guvern, vim pentru a ... Kalim432 Kalim432 Bună ziua! Dacă OUG si hotărârile de Guvern, vim pentru a completa, respectiv hotãrî, modul de implementare al unor Legi, aprobate de Parlament, pot ele ... (vezi toată discuția)