avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuzul de folosinta al uzufructuarului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuzul de folosinta al uzufructuarului ...

Buna ziua, am o întrebare cum se poate demonstra legal abuzul de folosință al uzufructuarului viager in cazul unui imobil? Si daca nudul proprietar are dreptul de a locui in proprietatea asupra căreia deține nuda proprietate?
Cel mai recent răspuns: Polixenia42 , utilizator 19:51, 22 Noiembrie 2021
Buna ziua, Ce imobil? Teren cu plantatii? Daca distruge plantatiile si excaveaza terenul sau daca ii consuma substanta.
2) Noi nu am citit actul (daca exista un act).
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2021
trandafir2, moderator
Buna seara. va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra!!! E vorba despre casa cu gradina, si nu inteleg in ce consta esenta sau substanta, Iar nuda proprietate e obtinuta printr-un act de intretinere in care intretinatorii au decedat (parintii in acest caz) dar a ramas un uzufructuar viager fara intretinere(frate). In act nu se precizeaza nimic in acest sens, deci nu stiu daca e cu drept de folosinta sau nu.
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2021
Polixenia42, utilizator
Substanta consta, de plida, daca extrage caramizi din pereti si le vinde sau orice altceva care micsoreaza patrimoniul, vinde tiglele de pe casa, mobila din casa (daca face si mobila obiectul uzufructului, caci si bunurile mobile pot face obiect al uzufructului). Dreptul de folosinta este tocmai un atribut al uzufructului, adica in asta consta uzurfuctul asupra unui bun, in a folosi bunul.
In cazul dvs, in ce consta abuzul de folosinta?
(ca noi nu ne dam seama si nici dvs nu ati spus)
nudul proprietar poate locui doar cu acordul uzufrutuarului. Daca acesta are drept pe toata casa, nudul proprietar sta pe afara pana dupa decesul uzufructuarului ( daca dreptul lui e viager)
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2021
gi-jane2, moderator
Va multiumesc pentru raspunsul oferit!

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager vali_sudoru vali_sudoru buna ziua.am un contract de vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager,cu parintii mei.ce pot sa fac in cazul in care parintii mei au abuzat fortat de mai ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Borika Borika Buna ziua. As vrea sa stiu ce inseamna uzufruct viager si ce drepturi am daca la vinzare pun clauza aceasta. Se poate vinde locuinta fara acordul meu sau am ... (vezi toată discuția)
Donatie cu uzufruct viager rodicaboian rodicaboian Speta este urmatoarea: am primit prin donatie, impreuna cu fratele meu, un apartament de la mama noastra. In actul de donatie este mentionata clauza de ... (vezi toată discuția)