avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... aplicarea corecta a unei legi in invatamant...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

aplicarea corecta a unei legi in invatamant...

buna seara! am terminat liceul pedagogic in 1994, iar in 2008 mi-am luat licenta in filologie ( specializarea romana-engleza), ciclul I bologna, prima promotie a facultatilor de 3 ani... am uitat sa mentionez ca functionez ca invatatoare de 16 ani... in 22.dec.2009 a aparut legea 387, care din cate ma pricep eu ar trebui sa imi schimbe incadrarea de la 1.01.2010 din invatatoare in prof. pt. invatamantul primar...secretara si directorul de la scoala mea nu stiu sa aplice aceasta lege, chiar daca eu am depus o cerere prin care solicit schimbarea incadrarii.. v-as ruga din suflet, daca ati putea sa ma ajutati cu un raspuns pertinent,deoarece eu am ajuns la capatul rabdarii... as fi dorit sa pot posta continutul legii 387/22.dec.2009, dar nu reusesc... se gaseste in M.O... va rog mult sa ma ajutati, pt. a putea si eu la randul meu sa imi apar drepturile...va multumesc anticipat !!!

aceasta este legea cu pricina, dar nu stiu sa o interpretez :

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I. — Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 40 din 22 aprilie 2009 pentru modificarea si completarea Legii invatamantului nr. 84/1995 si a Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 286 din 30 aprilie 2009, cu urmatoarele modificari si completari:

1. La articolul I punctul 2, literele a) si b) ale alineatului (2) al articolului 151 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„a) educatori/educatoare — in invatamantul prescolar;
b) invatatori/invatatoare — in invatamantul primar;”.
2. La articolul I, dupa punctul 2 se introduc doua noi puncte, punctele 3 si 4, cu urmatorul cuprins:
„3. La articolul 151 alineatul (2), dupa litera d) se introduc doua noi litere, literele d1) si d2), cu urmatorul cuprins:
«d1) profesori pentru invatamantul prescolar — in invatamantul prescolar;
d2) profesori pentru invatamantul primar — in invatamantul primar.»
4. La articolul 151 alineatul (2), litera e) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
«e) profesor — in invatamantul prescolar, primar, secundar si postliceal.»”
3. La articolul II punctul 1, literele a) si b) ale alineatului (1) al articolului 5 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„a) in invatamantul prescolar: educator/educatoare; institutor/institutoare; profesor pentru invatamantul prescolar; profesor;
b) in invatamantul primar: invatator/invatatoare; institutor/ institutoare; profesor pentru invatamantul primar; profesor.”
4. La articolul II, dupa punctul 1 se introduc doua noi puncte, punctele 11 si 12 , cu urmatorul cuprins:
„11. La articolul 7 alineatul (1), literele c)—g) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
«c) pentru functia de institutor — absolvirea cu examen de diploma a colegiului universitar pedagogic, a liceului pedagogic sau a unei scoli echivalente, urmata de absolvirea cu diploma aunei institutii de invatamant superior de lunga durata sau de scurta durata ori de absolvirea cu diploma a ciclului I de studii universitare de licenta ori absolvirea cu diploma de licenta sau de absolvire, urmata de un curs specific in domeniul psihopedagogic si metodic; prevederile prezentei litere nu se aplica absolventilor de Pedagogia Invatamantului Prescolar si Primar, care beneficiaza de aplicarea prevederilor alin. (1) lit. d);
d) pentru functia de profesor pentru invatamantul prescolar si profesor pentru invatamantul primar — absolvirea cu diploma a ciclului I de studii universitare de licenta sau a ciclului II de studii universitare de masterat in profilul postului sau absolvirea liceului pedagogic, urmata de absolvirea unei institutii de invatamant superior de scurta sau de lunga durata in profilul pedagogic;

ideea este ca nu am argumente solide in fata directorului scolii, pt. a fi incadrata ca profesor, deoarece nu ma pricep la interpretarea unei legi... de aceea v-am cerut ajutorul... sa-mi spuneti daca ma incadrez, si daca pot deveni prof. pt. invatamantul primar ,datorita studiilor pe care le am...spre exemplu ce inseamna sintagma "profil pedagogic"... ce fac. fac parte din profilul pedagogic...etc... legea o stiam si eu ... oricum va multumesc !!! astept argumente !!! multumiri anticipate !!!
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
criss23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 09:56, 12 Ianuarie 2010
Mesajul e foarte lung, si,oricum , pentru a convinge directorul ar fi indicat sa-i explicati in scris.Cel mai bine ar fi ca acest lucru sa-l faceti apelend la un avocat...eventual el sa va si redacteze si sa semneze ca reprezentant al dvs., are alta putere, credeti-ma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încadrarea conform prevederilor art.4 (d) ºi art. ii din legea nr.387/2009 ionela adriana ionela adriana Sunt cadru didactic, educatoare-educator la o şcoală specială, iar momentan sunt încadrată institutor I. Sunt absolventă a Colegiului Universitar, ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, ... Daniela Surpanu Daniela Surpanu Bună seara! Am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, as avea vreo șansă să profesez în domeniul învățământului primar? (vezi toată discuția)
Profesia de invatator MaziluG MaziluG Pentru a profesa ca invatator este obligatorie facultatea de stiinte ale educatiei sau se poate si cu facuktate in alt domeniu? Pot sustine concurs pt ocuparea ... (vezi toată discuția)