avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... taxe intreprindere individuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

taxe intreprindere individuala

recent am infiintat o II,AM FOST LA FINANTE,UNDE AU SPUS CA ACUM DOAR MA INREGISTREAZA.Nu cumva trebuia sa imi elibereze si ceva acte?(certificat fiscal?)si daca am declarat un venit estimativ,sunt asigurat automat la asig. sociale,pensii etc sau trebuie sa trec eu pe la toate.Cum seprocedeaza?
Cel mai recent răspuns: denissiioana , utilizator 19:31, 20 Ianuarie 2010
trebuie sa depuneti la finante declaratia de venit estimativ pentru anul 2010.
in functie de aceasta declaratie, veti face si plati anticipate, reprezentand impozit pe venit (16%), in 4 transe egale, trimestrial, pana pe data de 15 a ultimei luni din trimestru (martie, iunie, septembrie si decembrie)
pana pe 25 mai 2011 trebuie sa depuneti declaratia de impunere in care veti trece veniturile efectiv realizate in 2010.
diferenta dintre estimat si efectiv realizat trebuie achitata tot pana la 25 mai 2011, conform noilor reglementari.

daca depuneti declaratia, nu sunteti automat asigurata, trebuie sa semnati un contract cu casa de asigurari de sanatate si cu casa de pensii.

Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
danike, utilizator
Se depune doar declaratia de venit estimativ. Declaratia de impunere se depune in anul 2011 pentru 2010 (in cazul in care infiintarea a fost in 2010).
Pentru asigurarile de pensii si sanatate se fac contracte individuale.
Ma puteti contacta ptr solutii
la finante trebuie sa depun declaratia privind asig sociale?si dupa cat timp sunt oblogata sa inchei contracte cu casele de asig ?si inca ceva:dupa cat timp imi trimit de la finante suma estimativa care o datorez?certificat fiscal e egal cu CUI de pe certif de inregistrare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere rectificativa la declaratia unica luminitza_toma luminitza_toma Anul trecut in martie 2019 s-a infiintat un PFA. In data de 15 martie se depune declaratia unica privind impozitul pe venit estimat (2019) si se alege ... (vezi toată discuția)
Formular - venit estimat mmanu mmanu buna ziua, anul trecut am depus formularul privind venitul estimat pe care il voi realiza pe 2009 pe baza caruia s-a calculat acel impozit trimestrial si cota ... (vezi toată discuția)
Am devenit pfa cu caen 7420, ce declarații trebuie sa depun? Mara8912 Mara8912 Sunt angajata full time la o firma, insa recent am devenit PFA cu CAEN 7420,ce declaratii trebuie sa depun la ANAF? Am înțeles ca trebuie sa depun o ... (vezi toată discuția)