avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt din Iași, am o proprietate (moștenire) într-o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt din Iași, am o proprietate (moștenire) într-o comună, ...

Sunt din Iași, am o proprietate (moștenire) într-o comună, iar acum câteva zile când am plătit impozitul, am observat că a apărut o taxă de salubrizare. La proprietate respectivă, nu locuiește nimeni de mulți ani. Întrebând la primărie despre taxă, mi s-a spus că s-a votat o HCL, unde acea taxă trebuie plătită chiar dacă există zero persoane. Mi se pare un abuz din partea primăriei. Există vreun temei legal care să pot ataca această decizie? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:09, 24 Noiembrie 2021
Temeiul legal e chiar acel HCL. Textul acelei hotărâri vă poate arăta cum s-a procedat. Multe localități au astfel de HCL în care este descrisa procedura de calcul a taxei de salubrizare.
Mi se pare un abuz, cum să plătesc acea taxă de salubrizare dacă nu locuiește nimeni, dacă îmi cer 500 lei, sunt obligat să plătesc? Dacă demolez casa, îmi iau ei molozul? Nu cred.

latka a scris:

Temeiul legal e chiar acel HCL. Textul acelei hotărâri vă poate arăta cum s-a procedat. Multe localități au astfel de HCL în care este descrisa procedura de calcul a taxei de salubrizare.

Sunt multe localitati unde pentru asigurarea de fonduri la buget ,"alesii" impun diferite taxe
O varianta impotriva taxei ar fi eventuala contestare si solicitare anulare de catre instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă proprietarul casei este decedat şi nu locuieşte nimeni ... Eszenc Eszenc Dacă proprietarul casei este decedat şi nu locuieşte nimeni în imobil, este legal să mă oblige la plata taxei de salubrizare? (vezi toată discuția)
Pot fi executata silit pentru o datorie a fiicei mele, careia nu ii sunt girant/coplatitor. Jdjxjsiwijjj Jdjxjsiwijjj Buna ziua! Am o problema cu DGITL sec. 4 1. In 2018 am castigat un proces in urma caruia tb sa mi se intoarca taxa de timbru achitata. In 2019 DGITL mi a ... (vezi toată discuția)
Este normal sa platesc gunoiul la o casa ne locuita unde parintii ... Gratielamicu Gratielamicu Este normal sa platesc gunoiul la o casa ne locuita unde parintii au decedat si nu sta nimeni de ani de zile? (vezi toată discuția)