avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea speta si as avea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea speta si as avea nevoie ...

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea speta si as avea nevoie si de parerea dumneavoastra. Un executor judecatoresc ne-a trimis un titlu pentru infiintarea unei popriri pentru un salariat. Doar ca cererea pentru executarea silita se intemeiaza pe o decizie judecatoreasca pronuntata acum 5 ani, la data de 15.06.2016. Intrebarea este: aceste documente au termene de prescriptie si daca in aceasta situatie, putem sa trecem la infiintarea popririi?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adrianrus25 , utilizator 16:09, 26 Noiembrie 2021
Nu are importanta data titlului in baza caruia executorul indeplineste actele de executare silita specifice intrucat odata incuviintata executarea de catre instanta de judecata, aceasta se poate face in timp indelungat, termenul de prescriptie al executarii fiind intrerupt la fiecare act intocmit de executor, iar aceste aspecte nu il privesc pe tertul proprit . Doar debitorul poate invoca eventual in instanta motive de genul , chiar si asa titlul executoriu produce efecte in temeiul Incheierii de incuviintare a executarii silite emise de catre instanta de judecata.
Daca nu va conformati solicitarii executorului puteti fi chemati in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns si va doresc weekend frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire - consemnarea sumelor conditionata de incuviintarea executarii silite catalin2011 catalin2011 1. Intr-o speta de executare silita prin poprire (titlu executoriu impotriva Statului Roman prin MF) , tertul poprit (BNR) refuza consemnarea sumelor ... (vezi toată discuția)
Validare poprire Popescu V. Alexandru Popescu V. Alexandru Poprirea este una din caile de executare silita pt.sume de bani. Daca s-a incuviintat executarea in instanta ( fara a se contesta de catre debitor ulterior)- ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)