avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA, declar lei sau euro?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA, declar lei sau euro?

Salut.
Am un PFA pe CAEN 8299 și înregistrez venituri în euro pe cardul personal și instant cumpăr lei transferând sumele pe contul lei. Cum declar sumele? Și care extras de cont îl declar? Lei sau euro?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:51, 30 Noiembrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar in lei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încasați euro în contul PFA și înregistrați în contabilitate în lei la cursul BNR, apoi faceți schimb valutar în lei în contul PFA și înregistrați în contabilitate diferența de curs valutar și apoi faceți ce vreți cu banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta curs valutar rjip DanaZg DanaZg Buna ziua! Sunt traducator autorizat si tin contabilitatea in partida simpla. Fiind la inceput, nu stiu cum sa procedez cu diferentele de curs ... (vezi toată discuția)
Pierderi din curs valutar cristian_conea cristian_conea sunt titular de I.I. si primesc plata in euro; 1. in reg.de casa in valuta trec cursul BNR din ziua in care am primit plata si astfel rezulta o suma in lei ... (vezi toată discuția)
Banca in devize consela consela am deschis un cont in euro la o banca, in data de 12.10.2010 am depus numerar din schimb valutar in acest cont 25 euro curs bnr =4.2675 curs pt cumparare ... (vezi toată discuția)