avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzare pe nedrept Buna ziua! Sunt acuzat de o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzare pe nedrept Buna ziua! Sunt acuzat de o persoana ca as ...

Acuzare pe nedrept

Buna ziua!

Sunt acuzat de o persoana ca as fi furat un chitantier, in momentul in care acea persoana a lipsit pret de aprox. 2 minute din birou, aspect neadevarat. In acel birou erau 2 persoane (eu si inca cineva). Acea acuza a venit la interval de 3 zile de la vizita avuta in acel birou.
In fapt este un joc de tipul - cea mai buna aparare e atacul.

1. Ce ar trebui sa fac in acest caz?
2. Care sunt procedurile care ar putea urma?
3. La ce ma pot astepta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:54, 28 Noiembrie 2021
Buna ziua!
1) Daca acuzatia nu se face in latura penala, atunci nu aveti nimic de facut, doar sa va jurati ca nu ati luat dvs chitantierul. Iar daca se duce in penal, atunci va faceti aparari in penal.
2) Depinde de ce va urma, penal, civil, administrativ, dupa caz.
3) La orice in ziua de azi. Dar nu conteaza pentru ca va faceti aparari fiind nevinovat.
Daca se ajunge in penal si se demonstreaza ca sunt nevinovat (real de altfel), ma pot indrepta impotriva celui care ar initia procesul penal, in mod nefundamentat, in scop de sicana? Cheltuieli de judecata, hartuire, daune, etc?
Am mesaje pe wap ca voi fi actionat in instanta.
Este bine daca merg si anunt organul de cercetare penala de existenta acestora in scop de sicana cel mai probabil?

Multumesc!
Daca se ajunge in penal si se demonstreaza ca sunt nevinovat (real de altfel), ma pot indrepta impotriva celui care ar initia procesul penal, in mod nefundamentat, in scop de sicana? Cheltuieli de judecata, hartuire, daune, etc?

Este posibil sa obtineti, in anumite conditii (pe care nu le devzolt aici pentru ca nu s-a intamplat inca).

Este bine daca merg si anunt organul de cercetare penala de existenta acestora in scop de sicana cel mai probabil?

Nu, pentru ca, in primul rand nu aveti si nu stiti pe cine sa anuntati atata vreme cat nu exista inca un dosar pe numele dvs,
si in al doilea rand, daca se concretizeaza impotriva dvs o hartuire, un santaj, o amenintare, samd, astea sunt infractiuni si pot fi sesizate ca infractiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie de furt pe nedrept raku84 raku84 Buna seara, La firma in care lucrez a avut loc un furt in care a fost implicata firma de paza si alte persoane inca necunoscute.Au inceput sa se faca ... (vezi toată discuția)
Plangere avocat wiki38 wiki38 Reaclamantul a venit cu avocatul la o sedinta ai caror membri sunt martori in plangerea acestuia,unde a dezbatut cazul si m-a pus intr-o lumina proasta in fata ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios sim_theo sim_theo In urma cu 3 ani am inaintat o plangere disciplinara ,catre superiorii unui politist care a facut un abuz impotriva mea. S-au luat masuri disciplinare ... (vezi toată discuția)