avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara. Lucrez la o firma de pază cu un program ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara. Lucrez la o firma de pază cu un program de 180 ...

Bună seara. Lucrez la o firma de pază cu un program de 180 de ore de luni până vineri. După 5 luni angajatorul a început să dea bonuri de masa în loc de bani. O parte din salariu întra pe cardul de salarii și spre exemplu din 180 de ore, 30 de ore au fost plătite cu bonuri de masă. Există în codul muncii vreun articol ca asa ceva e legal. Am vb cu reprezentantul firmei, iam spus ca nu sunt de acord, am așteptat un răspuns 30 de zile, a trebuit sa sun sa aflu un răspuns și mi s a spus ca asa a hotărât patronul. Îndrumați ma va rog ce sa fac mai departe. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:23, 30 Noiembrie 2021
Plata in natura a unei parti din salariu, in conditiile stabilite la art. 165 din Codul muncii, este posibila numai daca este prevazuta expres in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca.
În contractul individual de muncă nu există așa ceva.
În acest caz , puteți sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost dat afara pe un motiv inexplicabil bogdi26 bogdi26 am lucrat la o firma de paza la 8 ore pe zi avand posibilitatea de a ma pune la 12 cu 24 si 12 cu 48 am cerut de mai multe ori sa ma mute la acest program ca ... (vezi toată discuția)
Bună seara lucrez la un depozit de materiale de construcții ... Cristi Ciceala Cristi Ciceala Bună seara Lucrez la un depozit de Materiale de Construcții programul este de Luni până Vineri între orele 8:00-18:00 si Duminica 8:00-14:00 .Patronul ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa toma_claudia toma_claudia Buna ziua, As dori sa primesc un raspuns de la persoane avizate Eu lucrez la o firma care acorda bonuri de masa, pentru zilele efectiv lucrate (aproximativ ... (vezi toată discuția)