avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua! La gradinita unde este inscris copilul meu ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua! La gradinita unde este inscris copilul meu s-a trimis ...

Buna ziua! La gradinita unde este inscris copilul meu s-a trimis urmatorul mesaj catre parinti: "Dragi părinți , în ședința CA a scolii XYZ s-a decis ca testarea elevilor sa se facă acasă, sub supravegherea responsabila a părinților . Testele sunt pregătite și vor fi distribuite in zilele de joi și vineri , astfel ca elevii in zilele de luni și joi , săptămâna următoare , sa fie testați . Fiecare elev/ copil va primi câte 2 teste ( pentru o săptămâna ) ! Cu toții suntem interesați de siguranța și sănătatea copiilor ! Succes, dragi părinți !!!". Ce baza legala are acest "indemn"?... Eu nu vreau sa imi testez copilul, acesta neprezentand nici un simpom de boala. Nici nu am semnat ceva in sensul acesta. Exista cumva vreo lege de care eu nu stiu?... Dreptul la invatatura stiam ca nu este conditionat... Va rog sa ma lamuriti, multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: sole_io , utilizator 13:50, 3 Decembrie 2021
si eu sunt interesata de acest subiect , dar vad ca se indeparteaza de la esenta si intrebare f f f mult. I cazul meu fetita are autism si nu raspunde la nici un fel de comanda, nu este in stare sa scuipe , NU O POT FACE SA SCUIPE NICI SA VREAU SA RESPECT OM , CE FAC IN ACEST CAZ, TOATA SCOALA SPECIALA UNDE ESTE EA SUNT COPII CU CARE NU TE INTELEGI, II TINEM ACASA , CE SE INTAMPLA IN CAZUL IN CARE NU II TESTAM ? Acesta esete intrebarea si nu cea care mama vrea nu vrea etc, ce se intampla daca nu ii testam din anumite motive intemeiate sau nu . MUltumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2021
sole_io, utilizator
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
@sole_io

Dumneavoastra sunteti un caz special ce nu are legatura cu aceasta discutie si chiar daca ar exista obligativitatea de a face, prin lege, conditia medicala a copilului dumneavoastra reprezinta o exceptie de la regula.

In aceasta discutie se "dezbate" cazul celor ce nu au nici un fel de contraindicatie medicala dar care totusi, din dorinta de a fi contra incearca sa gaseasca tot felul de tertipuri legislative pentru a fi "mai speciali" decat cei cu adevarat speciali(cum ar fi copilul dumneavoastra).
multumesc frumos, probabil cu betisorul in nas chiar si fortata voi putea face testul, dar nu acesta de a scuipa .O sa vedem ce metode vor fi pt copii speciali

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)
Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
Buna seara! e legal ca copilul meu minor sa fie testat de covid ... Csirike Csirike Buna seara! E legal ca copilul meu minor sa fie testat de COVID fara sa aiba simptome si fara sa aiba acordul parintelui? (vezi toată discuția)