avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli judiciare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli judiciare

Bună ziua,
Am primit soluție de clasare la un dosar penal iar Parchetul a stabilit cheltuieli judiciare . Am contestat soluția până la Instanță unde mi-a fost respinsă. Instanța a stabilit altă sumă de cheltuieli judiciare pe care le-am achitat . După 4 luni am primit o înștiințare de plată de la Administrația Fiscală de la locul de domiciliu că trebuie să plătesc cheltuielile judiciare stabilite de Parchet.
Este normal să plătesc de două ori cheltuieli judiciare pentru același dosar, adică și cele stabilite de Parchet ( a cărei soluție am contestat-o ) și de Instanța de Judecată care mi-a respins plângerea la soluția parchetului.
Mulțumesc pentru înțelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2021
marianpr, utilizator
Cel mai recent răspuns: marianpr , utilizator 23:19, 1 Decembrie 2021
Este normal, sunt cheltuieli separate, urmarire penala si instanta.
Mulțumesc pentru răspuns. Deci să înțeleg că trebuie să achit două cheltuieli judiciare pentru același dosar.
Ati atacat solutia la instanta si vi s-a respins, este normal sa platiti cheltuieli judiciare si pentru dosarul de la instanta.
Mulțumesc pentru lămurire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac solutie parchet nlilianne11 nlilianne11 Buna ziua, Am urmatoarea problema: nu am reusit sa ma lamuresc privind caile de atac ale unei solutii date de parchet intr-o cauza penala in care sunt parte ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare catre stat- unde se platesc? gabi7 gabi7 Trebuie sa plătesc, urmare a unei plângeri în justitie pt NUP, respinsă, suma de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat: 1. Se ... (vezi toată discuția)
Plângere penală Adrian1801 Adrian1801 Bună seara, am făcut o plângere penală fostei soţii pentru neplata pensiei alimentare, plângerea a fost făcută la Parchetul din Ploiești, apoi a fost ... (vezi toată discuția)