avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pierdere apartament
Discuție deschisă în Executare silită

Pierdere apartament

Sunt proprietarul unui apartament, impreuna cu fosta sotie. Deoarece mi-am pierdut locul de munca si aveam 4 credite la 4 banci, am intarziat 6 luni cu ratele la banca...
Va rog sa-mi spuneti daca risc sa-mi pierd dreptul meu de proprietate asupra apartamentului. In ce conditii poate banca sa-mi ia apartamentul, daca sunt co-proprietar cu fosta sotie, care nu are restante la banca..?
Ionut
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:55, 13 Ianuarie 2010
Va trebui sa va adresati direct bancii, inainte de a trece la executarea silita, in vederea reesalonarii creditelor si pastrarii apartamentului achizitionat.
Cat priveste copoprietatea, banca poate cere partajul bunurilor comune si executarea silita impotriva bunurilor dvs. , prezente si viitoare.
daca nu se poate sa obtineti o reesalonare a credtelor, banca poate demara actiunea de executare silita impotriva dvs.
executarea silita se indreapta in primul rand asupra salariului debitorului, bunurilor mobile si in ultima faza impotriva bunurilor imobile ale acestuia .
daca sunteti coproprietar banca va cere paratajarea silita a bunului aflat in coproprietate si va executa silit cota parte detinuta de dvs.
In primul rand banca nu va ia apartamentul, ci il urmareste in vederea valorificarii prin vanzare la licitatie. Nu poate fi vandut decat dupa partajarea fortata, ceruta la instanta de executare sau instanta competenta dupa domiciliul dvs(in functie de adresa imob si domiciliul dvs sau in functie de actiunea aleasa de banca pentru partaj). Contrar celor aratate de colega Roxanel, executarea silita se poate face sub oricare din formele ei concomitent sau succesiv, deci in cazul dvs poate incepe direct prin urmarirea imobilului in cauza!
va multumesc:
puteti sa-mi spuneti daca partajarea silita, licitatia si alte proceduri dureaza pana la 1 an..? Cred ca de atat as avea nevoie sa-mi achit datoriile..
Ionut
Daca acele credite au fost facute in perioada cat ati fost casatorit,iar banii au fost folositi pentru nevoile casniciei, puteti introduce dv actiunea de partaj a bunurilor comune in care, pe langa partajarea apartamentului, sa cereti si partajarea datoriilor. Astfel, fosta sotie va prelua si ea o parte din aceste datorii.

Alte discuții în legătură

Executare silita safta ioana safta ioana Va rog sa-mi dat un sftat.Fostul meu sot a facut credite la cateva banci (credite de nevoi personale)nu a girat cu nimic.dupa divort apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant Parisien Parisien Buna ziua!Sunt girant la un credit luat de sotia mea,in prezent suntem divortati,iar din cauza neplatii creditului mi sa facut poprire pe salariu doar mie din ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite michi1565 michi1565 Buna ziua ,am si eu o problema ,sotul meu a facut un credit in euro prin 2008 la Pireus fara stirea mea ,deci eu nu am semnat nimic,fare girant si fara ... (vezi toată discuția)