avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... declaratii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

declaratii

O peresoana fizica,cu activitate liberala,ce declaratii trebuie sa depuna la inceput de an,avand in vedere ca ,conform declaratiei 220 din anul anterior,impozitul estimat este mai mare decat cel datorat?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 10:32, 31 Ianuarie 2010
Până pe 15 mai depuneţi Declaraţia privind veniturile realizate Formularul 200. Depuneţi şi Declaraţia privind venitul estimat Formular 220, dacă în anul anterior aţi avut pierderi sau apreciaţi că veţi avea venituri care diferă cu cel puţin 20% faţă de anul anterior, acest formular se depune până în ultima zi din ianuarie.

Codul Fiscal
Art. 83. - (1) Contribuabilii care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din activităţi independente, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activităţi agricole, determinate în sistem real, au obligaţia de a depune o declaraţie de impunere la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.

Art. 84. - (1^1) Data de 25 mai inclusiv a fiecărui an fiscal se constituie atât termen de declarare, cât şi termen de plată a impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte sfarsit de an pentru profesii liberale valeria1983 valeria1983 Buna seara. Pentru un cabinet de medicina de familie care are un medic=reprezentant legal si un angajat 1/2 norma, ce acte trebuie depuse la finante pentru ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratia 220 ContSters156394 ContSters156394 Ce se intampla daca nu se depune declaratia 220 pana la termenul stabilit (15 mai 2011, din cate stiu)? Cum pot afla intotdeauna care sunt declaratiile si ... (vezi toată discuția)
Declaratia 221 privind impozitul estimat din activitati independente DonCurent DonCurent buna ,daca nu am depus inca declaratia 221 si o depun saptamina viitoare are ceva ? va multumesc anticipat (vezi toată discuția)