Bani disparuti din cont.
Buna ziua,
Intr-o seara m-am trezit cu un mesaj de la banca :sa raspund cu da daca confirm o anumita palta si cu Nu daca o infirm.Stiind ca nu am facut nici o plata am raspuns cu NU, moment in care sistemul bancii blocheaza automat contul.A doua zi am mers la banca sa rezolv problema.
Surpriza a fost cand mi-au zis ca defapt acel mesaj de mai sus se trimite dupa ce banii deja pleaca din cont.Mi-au confirmat ca banii au plecat intr-un cont de revolut-am facut un refuz la plata ,.
A doua surpriza a fost cand mi-au zis ca problema se poate rezolva si in defavoarea mea-ca nu e oblligatoriu sa primesc banii inapoi ca, cineva probabil a facut rost de datele mele (CNP Nr de pe card si NR de tel)si ca, cumva banca nu e raspunzatoare de asta.
Problema este urmatoarea:
-PE nici o aplicatie din aia de mobil nu te poti loga cu datele de mai sus.la logare este nevoie de PAROLA.Nu consider ca e vina mea daca aplicatiile alea se pot sparge atat de usor.banca trebuie sa asigure servicii sigure .
-Nu este vina mea ca respectivul a reusit sa dezactiveze confirmarea platii prin:SMS sau prin logare in aplicatie -asa cum mi se cerea de fiecare data.
-Nu este vina mea ca desi am raspuns cu NU si a doua zi banii erau blocati intr-un cont temporar- banca nu a mai reusit/nu a mai vrut sa ii returneze si au plecat spre Revolut.
-Nu este vina mea ca cineva cu un minim de ifnormatii reuseste sa intre in sistemul bancii.De ce spuna asta?Pentru ca mie mi-au fost retrasi toti banii din cont(pana la ultimul leu- dintr-o singura tranzactie) deci cine a facut asta a stiut exact cati bani am-nu a introdus o suma la nimereala...
Asta inseamna ca daca cineva isi pierde portofelul unde are si buletin si card oricine il gaseste poate sa intre in contul respectivului.Ori asa ceva nu e normal si mi se pare o problema pe care banca o are in sistemul de securitate.LAc e mai avem parole /pinuri si alte masuri de autorizare a unei tranzactii?
Ce parere aveti voi?Ce ar trebui sa fac?Astept de o saptamana un raspuns de la ei si nimic.Am tot vorbit cu operatorii aia la telefon -dar ei nu au acces la alte informatii...Ar trebui sa stau sa astept raspunsul lor?Ar trebui sa fac ceva?Au dreptul sa nu imi returneze banii?Ce solutii am?
Multumesc!