avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... percheziție domiciliară
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

percheziție domiciliară

Buna ziua!
La data de 18 noiembrie 2021, s-a dispus un mandat de percheziție domiciliară pentru tatăl meu.

"În baza încheierii de ședința pronunțată la data de 18 Noiembrie 2021 de Judecătoria X în dosarul 1662/230/2021 (dosarul Parchetului de pe langa Judecătoria X numărul 634/P/2021 în care s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infactiunea de agresiune sexuală, fapta prevăzută și pedepsita de art. 219 alin. (2) lit. c) din Codul penal), în vederea strângerii de probe cu privire la persoana autorului faptei de agresiune sexuală."

După încheierea percheziție, unde nu s-au găsit probe, tatăl meu a fost luat la secție pentru declarații. Organele competente, i-au arătat niște fotografii sustrase de pe camerele de supraveghere din oraș, cu presupusul făptaș, care seamănă la constituție cu tatal meu. În final, tatăl meu are un alibi puternic, în sensul ca în ziua agresiunii, acesta se afla internat la un spital, la o distanta de 70km, i-a fost propusă o confruntare cu cu persoana vătămată , dar pana la aceasta data nu a fost realizată. Întrebarea este: mai este urmărit penal tatal meu? A fost deschis un dosar penal pe numele lui? (Am căutat nr de dosar pe portalul Judecătoriei, dar este de negăsit). Urmează oare un proces interminabil în care tatal meu trebuie sa aducă probe pentru a-și demonstra nevinovăția?
Menționez ca tatal meu are 57 ani și nu iese decât foarte rar din casa, are probleme cu inima și plămânii și suferă de atacuri de panica, iar în momentul percheziției, cât și la declaratii acesta se afla sub "influenta" pastilelor calmante. De asemenea, la domiciliul tatălui meu, unde s-a efectuat percheziția, organele de poliție care efectuau procesul verbal întocmit la fata locului nu au inclus în acel proces și cei doi copii minori, care dormeau la acea ora.(06:25) și au ramas cu o trauma. Consideram comportamentul organelor de poliție ca fiind unul abuziv, astfel încât am dori sa le întocmim o plângere penala pentru aceasta "greșeală", exista oare șanse de daune materiale?

Mulțumesc din suflet pentru răspunsuri și îmi cer scuze pentru limbajul juridic nedezvoltat.
:)
Cel mai recent răspuns: Ioana147 , utilizator 03:53, 9 Decembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perchezitie domiciliara ilegala? DrAGoS80 DrAGoS80 Buna ziua! Am apelat la acest forum in speranta ca voi gasi un raspuns care o sa-mi fie de ajutor in urmatoarea problema: Acum 2 zile, s-au prezentat 2 ... (vezi toată discuția)
Rog clarificare! perchezitia informatica, in cadrul unui dosar ... Hhh13580 Hhh13580 ROG CLARIFICARE! Perchezitia informatica, in cadrul unui dosar penal, se face, din cate am inteles eu , in urma unui Mandat de perchezitie emis de procuror, ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie locuinta prietena inculpat miss_obsession miss_obsession Buna ziua Situatia e in felul urmator x inculpat prins in flagrant arestat preventiv pentru furt calificat, suspectat pentru alte furturi anterioare imi ... (vezi toată discuția)