avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pentru vatamare corporala depusa in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pentru vatamare corporala depusa in 2020

Buna ziua,
In data de 01.12.2019, sotul meu a fost agresat fizic, a necesitat cateva zile de internare, plus recuperare fizica. A fost in incapacitate de munca 3 luni (i-a fost eliberat concediu medical), i-a fost emisa scrisoare medicala in care au fost detaliate absolut toate ranile provocate, are certificat medico legal emis de Mina Minovici pentru o perioada de 14 zile, poze care atesta ranile provocate.
Am depusa plangerea penala la parchetul general in termenul legal, a fost analizat cazul de catre inspectorul de caz de la sectia de politie si inaintat raportul.
Problema mea este ca de la data incidentului au trecut deja 2 ani si noi nu primim nici un fel de informatii noi cu privire la caz..am facut solicitari scrise catre parchetul general cu confirmare de primire o data la 1-2 luni de cand am depus plangerea... dar nici un raspuns.
Intrebarea mea este ce putem sa facem pentru a putea vedea statusul dosarului nostru?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2021
AlinaEmilia2021, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlinaEmilia2021 , utilizator 18:13, 9 Decembrie 2021
Bună ziua!

Faceți verificări dacă dosarul este la Parchetul general, pentru că în lipsa altor detalii nu pare că infracțiunea expusă de dumneavoastră este de competența acestuia, ci de competența unuia dintre Parchetele de sector. Posibil ca dosarul să fi fost declinat la alt parchet.
Cereți informații cu privire la dosar și unde se află acesta, în scris. Apoi faceți o cerere de studiu a dosarului, tot în scris, poate vă aprobă procurorul de caz studierea.

Dacă nu vi se răspunde acestor solicitări, aveți posibilitatea să formulați la instanță o contestație privind durata procesului penal, dacă nu ați fost informați despre nimic, iar urmărirea penală se desfășoară cu o lentoare nejustificată.

Sugestia ar fi să apelați la un avocat ales care să vă reprezinte în cadrul procedurilor, cererilor formale adresate prin apărător li se răspunde, de regulă, mai ușor.
Exista varianta angajării de avocat sau sa mearga persoana vătămată sa studieze dosarul.
Are aceste drepturi.

Daca ati vrea și urgentare va trebui sa aveti avocat priceput în asa ceva.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Avem angajat un cabinet de avocatura care se ocupa de cazul nostru.. doar ca se bate pasul pe loc.. in sensul ca de la cabinet se trimit solicitarile pentru a verifica statusul dosarului...parchetul le receptioneaza (avem confirmarile scrise de receptionare) dar mai departe nu primim nimic...si de aceea intrebam pt ca poate exista vreo alta modalitate pe care poate avocatul nostru o poate folosi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista termen de primire a citatie intr-un caz penal? Ramon90 Ramon90 Buna ziua Am avut un incident in urma cu cativa ani iar acum am primit citatie intr-un dosar penal. Vriam sa stiu daca exista termen pentru trimiterea ... (vezi toată discuția)
Dosar la parchet de 5 luni, nici un raspuns pana acum Mony_otv2002 Mony_otv2002 Buna seara, in urma cu un an si jumatate, mai exact in noaptea de 30 iunie 2012, am fost surprins baut la volan, cu o alcoolemie de 0.47 la mie in aerul ... (vezi toată discuția)
Numar inregistrare parchet eder eder Buna ziua. Daca poate sa-mi spuna cineva, atunci cand se depune o plangere penala la Parchetul de pe langa ICCJ, la procurorul de serviciu, ce numar de ... (vezi toată discuția)