avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reconstituire teren aferent constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reconstituire teren aferent constructie

casa cumparata in 1983, prin contract de vanzare-cumarare. terenul aferent constructiei de 250 mp trecut in proprietatea statului. Nu am facut cerere de reconstituire conform legei 18/1991. se poate altcumva reconstitui terenul?
Bună seara,

Dacă terenul a fost posedat de către dvs. în toată această perioadă, puteți formula o acțiune în uzucapiune.
Vă sfătuiesc să mergeți cu actele la un avocat, să le vadă și să vă ofere cel mai bun sfat.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius
am mers cu actele la un avocat. avocatul mi a spus sa merg cu vanzatoarea pentru a face o declaratie la un notar precum "că s-a predat în contul prețului tot terenul aferent construcțiilor"
Cum ati rezolvat?
nu am rezolvat inca nimic. am discutat la primarie despre situatie si am ajuns la concluzia ca vanzatoarea a facut cerere de reconstituire conf. legii 18/1991 si a inclus si suprafata aferenta casei primind si un titlu de proprietate, fara sa specifice scaderea in urma tranzactiei din 1983. In concluzie, aceasta trebuie sa "desfaca" acel titlu de proprietate, pentru a revendica suprafata.
Stimată doamnă,

Dacă dvs. ați cumpărat atât casa, cât și suprafața de teren pe care aceasta este construită, iar terenul l-ați posedat din momentul achiziționării și până în prezent, singurul demers ce vă este permis de lege și pe care vă sfătuiesc să-l faceți este acțiunea în uzucapiune.

Nu există posibilitatea ca vânzătoarea să „desfacă” propriul titlu de proprietate. Dacă a inclus acea suprafață de teren în cererea de reconstituire, este clar că „interesul” dumneai nu este și nu va fi în sensul rezolvării situației în beneficiul dvs. Totodată, un act deja emis de către o autoritate publică, la solicitarea unei persoane, nu poate fi „desfăcut” în baza cererii aceleiași persoane, de către aceeași instituție, ci doar în baza unei hotărâri judecătorești.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului sau uzucapiune ?buna ziua , avem urmatoarea problema in dezbaterea succesiunii ... Lixandru Cristina Lixandru Cristina Buna ziua , avem urmatoarea problema in dezbaterea succesiunii dupa decesul mamei : -locuinta si terenul aferent in suprafata de 434mp conform schitei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am certificat de mostenitor pe casa si terenul curtii ... mioara@cdssistemi.it mioara@cdssistemi.it Buna ziua, Am certificat de mostenitor pe casa si terenul curtii din 2007. In 2022 am deciz sa fac intabularea, sa trec in Cartea Funciara tot. La ... (vezi toată discuția)