avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ORDINUL PREFECTULUI SAU UZUCAPIUNE ?Buna ziua , avem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ORDINUL PREFECTULUI SAU UZUCAPIUNE ?Buna ziua , avem urmatoarea problema in dezbaterea succesiunii ...

Buna ziua , avem urmatoarea problema in dezbaterea succesiunii dupa decesul mamei :
-locuinta si terenul aferent in suprafata de 434mp conform schitei cadastrale , au fost cumparate de mama cu contract de vanzare -cumparare in anul 1980 , terenul trecand in proprietatea statului potrivit art 30 alin 2 din legea 58/1974.
- potrivit istoricului fiscal , mama achita , la zi, impozit pentru suprafata de 700 mp.
Cum putem finaliza in cel mai scurt timp acest demers ?
Multumesc.
Bună ziua,

Din păcate, aveți la îndemână doar acțiunea în instanță, prin care să se constate uzucapiunea asupra întregii suprafețe de teren. Spun, din păcate, întrucât un astfel de demers în justiție poate dura între 6 luni-1 an și jumătate.

Cel mai bine ar fi ca aceste demersuri să le faceți printr-un avocat, deoarece trebuie să întemeiați în mod corect acțiunea, atât în fapt, cât și în drept,

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire teren aferent constructie toderiuc.nadia toderiuc.nadia casa cumparata in 1983, prin contract de vanzare-cumarare. terenul aferent constructiei de 250 mp trecut in proprietatea statului. Nu am facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Urgent legea 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! parintii mei au redobandit apartamentul trecut proprietatea ... laylla laylla Buna ziua! Parintii mei au redobandit apartamentul trecut proprietatea statului in anul 1989. Apartamentul a fost inregistrat la taxe si impozite, nefiind ... (vezi toată discuția)