avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dilema pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dilema pensionare anticipata

Buna ziua

Daca sunt nascuta in 05.1954, actualmente pensionata pe caz de boala din 03.2007, cu o vechime de 29 de ani si 8 luni, in ce conditii pot beneficia de pensionare anticipata la limita de varsta? De la ce varsta? Acesti ultimi 2 ani se vor adauga la vechime?

Multumesc
O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 17:37, 12 Ianuarie 2010
Aveţi dreptate , cazul d-nei respective făcea referire la o trecere din pensia de invaliditate la o eventuală anticipată, ceea ce nu este posibil pe Legea 19/2000. S-ar părea că astăzi suntem mai grăbiţi cu răspunsurile ... - eu cel puţin am avut în vedere cazul general de deschidere a drepturilor de pensie anticipată parţială...
În orice caz e şi un lucru bun în toată problema ridicată de d-na respectivă, pentru că în general cuantumul pensiei de invaliditate este mai avantajos decât cel al unei pensii anticipate cu penalizare...
Din nou, depinde de situaţia concretă a fiecărei persoane.
Eu m-am gandit ca dupa ce utilizatorul citeste ca poate primi pensie anticipata partiala , se insanatoseste si o sa fie intrerupta plata pensiei , si dupa ce mai lucreaza o luna o sa ceara pensie anticipata partiala daca aceasta este mai mare decat pensia de boala .

:offtopic: Daca primesti pensie de boala e nasol ca nu poti sa te imprumuti la banca!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi la pensie? alinabad alinabad IN MAI IMPLINESC 55 DE ANI. AM 3 COPII. CEI DE LA CASA DE PENSII MI-AI-U CALCULAT VECHIMEA SI MI-AU SPUS CA AM 35 DE ANI SI 2 LUNI. CAND POT IESI LA PENSIE? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata hukviorel2005 hukviorel2005 buna ziua, am si eu o intrebare in cazul unei pers care a iesit la pensie in 1999 (pensie de invaliditate grad 2) ; are vechime in munca de 25 anisi este ... (vezi toată discuția)
Se poate trece de la pensia de invaliditate la pensia anticipata virgi6nia virgi6nia beneficiez de pensie de invaliditate cu drept de munca de 4 hin ianuarie fac 50 de ani, vechimea in munca este de 33 de ani 3 luni si16 zile din care 14 ani 4 ... (vezi toată discuția)