avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot obliga pe cel care mi-a deteriorat un bun sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot obliga pe cel care mi-a deteriorat un bun sa mi-l repare? ...

Cum pot obliga pe cel care mi-a deteriorat un bun sa mi-l repare?
Buna seara
Am construit un gard din caramida cu inaltimea de 3,20m (fundatie de beton, stalpi, centura superioara din beton armat acoperita cu tigla) cu lungimea de 25 m pentru a ma separa de constructia vecinului, care fusese realizata fara autorizatie. Acum cca 1 an concesiunea terenului vecin a fost "vanduta" unei persoane care a demolat constructia cu excavatorul si a ridicat un blocusor P+2 cu intentia de a vinde apartamentele si garsonierele (10). La demolarea constructiei mi-au creat fisuri in gard si cca 30% din tigle au fost sparte. "Investitorul" respectiv, care a ridicat constructia pe numele persoanei care detinea concesiunea terenului, nu pe numele lui mi-a promis in nenumarate randuri ca va repara gardul si va inlocui tiglele deteriorate, dar nu a facut nimic si acum o luna a vandut cladirea unui alt investitor care urmeaza sa o finalizeze si o vinde pe bucatele (apartamente, garsoniere).
Am discutat cu noul proprietar care refuza sa efectueze reparatia gardului si ma trimite sa il caut pe cel care i-a vandut.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie. Pot apela la politia locala ca sa constate deteriorarea gardului pe partea unde s-a realizat demolarea si sa intocmeasca un proces verbal sau mi se va spune ca nu intra in atributiile lor?
Mi-am dat acordul la un notar pentru ridicara unei pensiuni P+2 de catre persoana care detine concesiunea, dar nu stiu daca in prezent constructia este pe numele acestuia sau a celor care au investit, respectiv cumparat . Noul proprietar nu a vrut sub nici o forma sa-mi spuna nici macar cum se numeste, asa ca daca ar fi sa actionez in instanta nici nu am datele de contact, ci numai adresa s-a care s-a ridicat constructia si numele celui care detine concesiunea.
In cazul in care nu voi gasi o solutie amiabila, pot sa cer si achitarea a jumatate din costul gardului chiar daca acesta a fost ridicat acum catva ani si nu am chitante?
Ma puteti ajuta va rog cu sfaturi cum ar trebui sa procedez?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: magdalenamatei , utilizator 20:10, 12 Decembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie fara respectare proiect , prejudiciu creat de schela si amenintare cu bataia DUMITRU_80 DUMITRU_80 Buna seara. In Septembrie 2019 vecinul mamei mele a solicitat sa ii dea o declaratie notariala pentru a primi autorizatie de demolare casa. Mama a foat de ... (vezi toată discuția)
Disciplina in constructii JeSe JeSe Buna ziua, Am o vila P+1 in Bucuresti construita prin anii 1950, duplex. Doua case lipite cu proprietari diferiti. Centura casei a fost comuna, precum si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. vecinul meu a început constructia unui gard din foi ... Elutzamarin Elutzamarin Buna ziua. Vecinul meu a început constructia unui gard din foi de tabla si fundatie din beton la nici 6 cm de gardul de hotar ridicat de mine din lemn si ... (vezi toată discuția)