avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1353 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Vecinul meu are pomi la mai puțin de 2m ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Vecinul meu are pomi la mai puțin de 2m de limita ...

Bună ziua.
Vecinul meu are pomi la mai puțin de 2m de limita de proprietate, ale căror crengi vin peste casa mea și pot afecta izolația și acoperișul. Deși de peste un an promite ca ii taie, tot amână sub tot felul de pretexte (ba e frig, ba e cald..).
Ce pot face? Pot intenta o acțiune prin care sa cer sa fie obligat sa ii taie?
Cel mai recent răspuns: adi__d , utilizator 14:32, 14 Decembrie 2021
Mulțumesc pentru răspuns.
E normal ca nu este cineva obligat sa ma consilieze. Scriam mai devreme ca ma așteptăm să îmi propună un avocat sa se ocupe de aceasta speță- pentru asta am scris...
Cat despre instanta, nu îmi vine sa cred ca o mulțime de rugăminți de peste un an nu contează, ci doar apelarea la un executor/avocat/mediator... (asta suna din punctul meu de vedere chiar un pic amenintator, în timp ce o discuție în care îl rog sa își taie/toaleteze pomii nu pare chiar asa, e mai amiabila...)
Cat despre lista, e ciudat sa aleg fără sa am niciun criteriu.... as fi preferat sa am câteva răspunsuri de la avocati- asta mi-ar fi garantat disponibilitatea de a se implica în aceasta speță și modul de abordare mi-ar fi permis sa am un criteriu de alegere...
Cum ziceam, voi cauta și pe alte cai avocati, dacă de aici nu este cineva interesat...., căci alta soluție nu vad..

[ interventie moderator - nu mai citati mesajele imediat anterioare pentru ca se ingreuneaza lecturarea mesajului si devine evervant pentru cititori - exista si regulament in acest sens - in plus, cineva pierde timp sa corecteze textele - cu multumiri ]
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2021
adi__d, utilizator
In general tu cauti omul de care ai nevoie ( avocat/consilier juridic/contabil...) nu el pe tine.
Cat despre lista de aici... daca ati intra pe profilul fiecarui utilizator ( avocat/contabil/ simplu utilizator...) ati gasi o lista cu propriile intrebari precum si cu raspunsurile la intrebarile celorlalti utilizatori.
Plus ca aici pe forum nu este voie sa recomanzi un avocat, pe acesta il alegi singur si discuti detaliile in privat.

Cat despre rugaminti... dumnealui poate spune ca nu l-ati rugat si ati apelat direct la instanta... si trebuie sa dovediti ca l-ati rugat... Sunt mai multe variabile, va explica avocatul mai bine, daca considerati ca un simplu membru nu poate face asta si asteptati raspunsul unui avocat.

Baftă!
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2021
Ionut.ion, utilizator
Multumesc, d-le Ionuț Ion

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatul mediator si prev.art.36 din l:192/06 Irina S. Irina S. Art. 36 din L:192/2006 prevede ca meditorul nu poate reprezenta sai asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect ... (vezi toată discuția)
Distante intre constructii vecini Nicu2015 Nicu2015 Buna ziua. Am cumparat o parcela de pamant si doresc sa contruiesc o casuta de vacanta. Conform noului cod civil am vazut ca sunt reglementate anumite ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediere alinaiancu alinaiancu Eu am fost chemata la o mediere, problema e ca am aflat dupa ce ma dadusera deja in judecata. Cand s-a terminat procesul mi-a introdus taxa de mediere pe lista ... (vezi toată discuția)