avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am primit zilele acestea decizia instantei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am primit zilele acestea decizia instantei in procesul ...

Buna ziua. Am primit zilele acestea decizia instantei in procesul de curatela ptr mama mea care are alzheimer cu dementa sii este internata la un camin-spital.

mi-a fost dat numai dreptul de tutore. mai jos mai scrie: "Atributiile decurgand din artic 171 C.civ. referitoare la exercitarea tutelei cu privire la bunurile interzisului revin instantei de tutela. Dispune comunicarea prezentei hotarari tutorelui si Serviciului Autoritate Tutelara si afisarea la sediul Instantei de Tutela - JUdecatoria Sectorului 4 Bucuresti si la Sediull Primarei, precum si la ramanerea definitiva comunicarea catre serviciul de stare civila de la locul inregistrarii nasterii interzisului, catre serviciul sanitar competent de la domiciliul interzisului si biroului de cadastru si publicitate imobiliara competent. " Mai scrie cu drept de apel in 30 de zile.

Intrebarile mele sunt: eu ca tutore al mamei am dreptul legal de a-i ridica eu pensia (pentru a-i plati facturile, caminul azil, medicamentele etc) ? Am dreptul de a inchiria proprietatile ei?

cu stima Dana Popescu
Cel mai recent răspuns: Gloria M. Popescu , utilizator 17:40, 17 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.

Obligaţiile tutorelui
Art. 174. -
(1) Tutorele este dator să îngrijească de cel pus sub interdicţie judecătorească, spre a-i grăbi vindecarea şi a-i îmbunătăţi condiţiile de viaţă. În acest scop, se vor întrebuinţa veniturile şi, la nevoie, toate bunurile celui pus sub interdicţie judecătorească.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2021
romascanu, moderator
Multumesc mult, din suflet!
Sarbatori fericite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instituirea tutelei asupra mamei bolnave ContSters61389 ContSters61389 Mama este grav bolnava de dementa mixta si intentionez sa deschid actiune pentru tutela.Vreau sa stiu daca dupa instituirea tutelei pot sa o internez intr-un ... (vezi toată discuția)
Atributii tutore Munteanu Gina Munteanu Gina Buna ziua, Cu scuzele de rigoare ptr deranj, vreau sa intreb : daca sunt tutorele mamei mele care are dementa ( Alzhaimer ), ea are domiciliul pe apartamentul ... (vezi toată discuția)
Intrebare incheiere curatela bolnav alzheimer Ahelis Ahelis Buna ziua, Mama mea a primit acum 4 ani dreptul de curatela asupra matusii ei (sora tatalui), bolnava de Alzheimer (pusa sub interdictie). Acum 10 zile a ... (vezi toată discuția)