avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare înlocuitor personal aflat în CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare înlocuitor personal aflat în CM

Buna ziua. In prezent mă aflu în concediu medical de risc, e clar ca pana nasc nu mă întorc la munca. Problema este că de la instituția de stat unde lucrez mi s-a spus că nu pot angaja om în locul meu. Eu de acasă nu pot lucra și sunt singura persoana care știe mersul lucrurilor în departament. Eu totuși cred că se pot face angajări pe perioada determinata in locul celulei aflate în medical. Mă puteți ajuta cu baza legala ? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 20 Decembrie 2021
Codul Muncii
Art. 83
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
.....

OUG 121/2021
Art. 12. — Prin derogare de la dispozițiile art. 27 alin. (3) dinLegea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și
combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificărileși completările ulterioare, pentru posturile și funcțiile vacante și temporar vacante, altele decât cele prevăzute la art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pot fi organizate și desfășurate concursuri în condițiile legii, până la data de 1 iunie 2022, cu încadrarea în creditele de angajament și creditele bugetare aprobate în bugetul pentru anul 2022.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos ! Ei mi-au comunicat că nefiind suspendat contractul nu pot face angajare. Contractul se va suspenda după naștere. Mulțumesc !
Contractul individual de munca este suspendat de drept .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cu nerespectarea conțiilor de studii din organigrama jenifer chelaru jenifer chelaru Buna ziua! Va rog sa primesc lămuriri cu privire la următoarele întrebări. Dacă la o societate de stat a fost angajata la solicitarea directorului o ... (vezi toată discuția)
Care este ordonanta care blocheaza concursurile pentru posturile ... Sisi03 Sisi03 Care este ordonanta care blocheaza concursurile pentru posturile bugetare? (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul angajarii unui salariat (personal contractual) ... elservconstruct elservconstruct Buna ziua, In cazul angajarii unui salariat (personal contractual) pe o functie vacanta de recuziter pe perioada determinata in baza OUG 21/2007 , se poate ... (vezi toată discuția)