avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! As dori o lămurire intr.o problemă: Am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! As dori o lămurire intr.o problemă: Am cumpărat ...

Buna ziua! As dori o lămurire intr.o problemă:
Am cumpărat un apartament acuma mai bine de un an in urma, problema este ca atat in jurul blocului cat si o cale de acces nu este asfaltată. În momentul cand am cumpărat apartamentul constructorul n.ea promis că după ce vinde toate apartamentele va asfalta tot, dar in ciuda faptului că toate apartamentele au fost vândute de un an de zile acesta nu a asfaltat nici un metru macar. Mai rau de atat e ca nici nu mai dam de el. Nelămurire mea e următoarea:
1.Nu are nici o obligatie legală sa termine de asfaltat? Ma gandesc poate cand a primit autorizația de construcție l.a obligat să si asfalteze.
2. Spatiu din jurul blocului este foarte mic , nu stiu cum a putut sa.i dea autorizație sa construiască un bloc cu 4 etaje fara sa asigure parcări destule si spatiu destul pentru a putea circula.
Ps: Constructorul n.ea mințit în legătură cu suprafața terenului. Ar fi fost normal ca institutiile statului sa ne protejeze de șarlatani de genul asta , noi ca si cumpărători putem fi total neinformati si naivi.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:37, 20 Decembrie 2021
1. Intelegerea a fost verbala sau consemnata in scris?
2. Suprasfata de teren care este trecuta in acte este identica cu cea de pe teren?
Din pacate discuția a fost doar verbală. Nu este specificat in acte, cu toți locatarii a discutat la fel , a promis ca asfalteaza tot .Suprafața pare sa fie cea din acte, doar ca el a inclus si o suprafață de teren care nu.i aparținea atunci când a descris locul blocului,in momentul prezentarii apartamentului. Ulterior a negat acest lucru, a zis ca nu am inteles noi. Principala problema a noastră este faptul că nu e asfaltat si e foarte mult noroi. As fi vrut să știu dacă mai este vreo solutie sa putem sa.l constrangem legal sa asfalteze. Stăm deja de mai bine de un an in situatia asta. Mulțumesc de răspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat constructorul nu si-a luat raspunderea sa execute asfaltarea in temeiul unui document incheiat sub semnatura privata,conventia verbala nu reprezinta titlu de obligare a acestuia
Daca exista doferente intre realitate si proiect,aveti dreptul sa va ridicati cu pretentii-inclusiv in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita proprietate daniel.nita daniel.nita Buna ziua. As dori si eu o lamurire. Locuiesc intr-un bloc construit in 2009, care are si o suprafata de teren, unde s-au facut locuri de parcare. Problema a ... (vezi toată discuția)
Parcarea privata Valivalika Valivalika Buna ziua .Scriu in numele a 100 de proprietari de apartamente. In 2008 sa dat in folosinta un bloc care afost cumparat de noi ..De jur imprejur este o ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare vs spatiu verde piafen piafen Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Locuiesc intr-un complex rezidential in care curtea interioara este asfaltata si folosita ca spatiu de parcare + cale de ... (vezi toată discuția)