Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de cel de-al doilea tată care și el a murit, făcând precizarea ca mai are un frate și o sora iar casa a fost cumpărata înainte de căsătorie (doar de cel de-al doilea tata, nefiind implicati frații tatălui meu) fără ca niciunul sa facă vreo succesiune după ce a murit mama noastră?
pop_m
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca mama a murit prima, atunci se face mai intai succesiunea dupa ea - tatal vitreg primeste 1/4 din masa succesorala. Aceasta patrime devine parte apoi a mostenirii dupa tatal vitreg, la care dumneavoastra nu veniti ca mostenitori.
FabianOnel
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă nu s-a făcut nicio succesiune și ambii părinți nu mai trăiesc, toate bunurile tatălui meu vitreg le moștenesc rudele de gradul 1? Iar noi copiii nu primim nimic chiar dacă el a fost căsătorit cu mama 6 ani?
Mulțumesc!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Care ar fi rudele de gradul 1 ale tatalui vitreg daca copii nu are ? ii traiesc parintii?
Insistati aiurea si tot insistati, NU il mosteniti pe tatal vitreg!!!
Succesiune
lysa
Buna ziua,
In urma cu 21 de ani, tatal vitreg a murit. Mama mea a facut succesiunea pt apartamentul cumparat cu el in timpul casatoriei. Din casatoria lor ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire
affahrer71
Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)