avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ...

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de cel de-al doilea tată care și el a murit, făcând precizarea ca mai are un frate și o sora iar casa a fost cumpărata înainte de căsătorie (doar de cel de-al doilea tata, nefiind implicati frații tatălui meu) fără ca niciunul sa facă vreo succesiune după ce a murit mama noastră?
Cel mai recent răspuns: FabianOnel , utilizator 14:05, 3 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
revenea si tatalui, mosteneste ca sot 1/4 din bunurile ei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mama a murit prima, atunci se face mai intai succesiunea dupa ea - tatal vitreg primeste 1/4 din masa succesorala. Aceasta patrime devine parte apoi a mostenirii dupa tatal vitreg, la care dumneavoastra nu veniti ca mostenitori.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu s-a făcut nicio succesiune și ambii părinți nu mai trăiesc, toate bunurile tatălui meu vitreg le moștenesc rudele de gradul 1? Iar noi copiii nu primim nimic chiar dacă el a fost căsătorit cu mama 6 ani?
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care ar fi rudele de gradul 1 ale tatalui vitreg daca copii nu are ? ii traiesc parintii?
Insistati aiurea si tot insistati, NU il mosteniti pe tatal vitreg!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Succesiune lysa lysa Buna ziua, In urma cu 21 de ani, tatal vitreg a murit. Mama mea a facut succesiunea pt apartamentul cumparat cu el in timpul casatoriei. Din casatoria lor ... (vezi toată discuția)
Sucesiune dupa parinti cosara petru cosara petru O mica neclaritate am si eu ptr ca am fost atacat,verbal,de o cumnata.Sant copil din flori,cum se spune,nascut in 1967.Mama s-a casatorit legal in 1969,aprilie ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire affahrer71 affahrer71 Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)