avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se face reducția de o treime din pedeapsa și cum ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se face reducția de o treime din pedeapsa și cum intră în comisie

Buna. Daca a primit astăzi hotărârea, 1 an și 8 luni de închisoare și scrie că se deduce perioada de 6 luni arest la domiciliu și 4 luni arest preventiv (total 10 luni la zi) cu cât rămâne? Când poate să intre în comisia de eliberare? Cum se face reducția de o treime și cum intră în comisi e? Automat sau o cerere înainte?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2021
Alexa.cris, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:57, 23 Decembrie 2021
Se scade din acel 1 an si 8 luni, ceea ce se considera deja executat, adica cele 10 luni, iar diferenta va ramane de executat. Apoi, dupa ce incepe sa execute, in functie de situatie, va putea sa iasa pe liberare conditionata (la cerere sau la propunere), daca indeplineste conditiile. Daca nu le indeplineste, face zi la zi. Cam aste este tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de eliberare conditionata claele claele buna seara as vrea sa stiu si eu ce conditi se poate indeplini la o cerere de eliberare conditionata, sau ce cereri se pot face, la o pedeapsa de 2 ani si care ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata.va rog am nevoie de o lamurire. multumesc dalin23 dalin23 Buna ziua. Logodnicul meu are de ispasit o pedeapsa de 3 ani pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri. As dori sa stiu, daca este posibil, dupa cat ... (vezi toată discuția)
Deducere pedeapsa? roberto3 roberto3 Buna seara! Expun urmatoarele: o persoana este condamnata la o pedeapsa. Executand 4 ani din respectiva pedeapsa este liberat conditionat . La 16 zile de la ... (vezi toată discuția)