avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Am si eu o intrebare, daca avem o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Am si eu o intrebare, daca avem o situație cu un ...

Buna seara! Am si eu o intrebare, daca avem o situație cu un tata decedat, succesiune facuta dupa tata, moștenitori fiind cei 2 copii minori, apoi a decedat si unul din copii. Cine rămân moștenitorii bunurilor mostenite de la tats, după copilul decedat? Menționăm faptul că mama copiilor trăiește, dar nu a fost căsătorită cu tatăl copiilor.
Cel mai recent răspuns: Deniss134 , utilizator 12:12, 11 Ianuarie 2022
Mama și fratele sunt mostenitorii copilului decedat.
Nu are importanta ca parintii nu au fost casatoriti, mama isi mosteneste copilul ,nu pe tatal lui.
Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator
Odata ce mostenirea a fost dezbatuta si emise certificate de mostenitor, copiii sunt proprietarii bunurilor mostenite.
Cred ca gi-jane2 greseste. Conform codului civil, la mostenire au vocatie rudele in functie de gradul de rudenie: gradul1, apoi 2, apoi3, apoi 4.
Conform legii, parintii sunt rude de gradul 1, fratii de gradul 2. Daca fratele decedat nu are copii, vocatie de mostenitor in acest caz are doar mama, deoarece este singura ruda de gradul 1.
Si am omis inca ceva: daca decedatul nu a fost casatorit. Daca a fost casatorit este alta imparteala.
Parintii, desi rude de gradul 1 , fac parte din clasa a doua de mostenitori.

clasa a doua: ascendenţii privilegiaţi (părinții) şi colateralii privilegiaţi (frații și surorile, copiii acestora și nepoții de frate/soră);
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Rezon! Mea culpa!

Alte discuții în legătură

Mama vitrega este ascendent privilegiat ? bms bms Am urmatoarea speta: În urma decesului soțului au rămas 3 copii din prima căsătorie al acestuia S-a finalizat succesiunea după soț Ulterior ... (vezi toată discuția)
Succesiune ilkeigabi ilkeigabi Buna ziua, in urma cu trei luni a decedat sotia,acum urmind sa aibe loc succesiunea.avem o fata in virsta de 19 ani, traiesc socrii (mama si tatal ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu are o soră ce a decedat in 2020. aceasta ... AnaRx AnaRx Bună ziua! Tatăl meu are o soră ce a decedat in 2020. Aceasta era văduvă și avea casă pe numele ei. Unicul fiu al acesteia se recăsătorește a 3 a ... (vezi toată discuția)