avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara. Socrul meu a decedat în cursul zilei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara. Socrul meu a decedat în cursul zilei de astăzi. ...

Bună seara. Socrul meu a decedat în cursul zilei de astăzi. Am dreptul la concediu pentru a mă ocupa de înmormântarea acestuia? Câte zile, care este cadrul legal și ce documente trebuie aduse angajatorului? Daca îmi bag concediu de odihna (pentru că e prea din scurt acum de altceva) pot lua aceste zile mai târziu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 3 Ianuarie 2022
1. Art.152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Astfel:
Pentru sectorul privat, acordarea acestor zile trebuie sa fie prevazuta in cm aplicabil ori in reg.intern al angajatorului.

Pentru sectorul bugetar exista prevederi legale prin care sa beneficiati de un numar de zile libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite,

2. Procedura - modul , cand etc. - de acordarea zilelor libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite, ar trebui sa se regaseasca in contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Prin urmare, verificati daca este posibil ceea ce doriti dvs.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muncesc la o firmă privată.am dreptul la zile libere platite ... Myrr Myrr Muncesc la o firmă privată.Am dreptul la zile libere platite pentru inmormantarea sotului? (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru decesul socrului unui angajat, cate zile libere ... elservconstruct elservconstruct Buna ziua, Pentru decesul socrului unui angajat, cate zile libere platite se acorda daca in Regulamentul intern nu este specificat ? Multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)
Zile deces libere unchi adamar adamar Am dreptul.la vreo zi libera in cazul in care a murit unchiul? La.mine la.firma de acorda si un ajutor de inmormantare.. pt rudele familiei..oare pot ... (vezi toată discuția)