avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CAS si CASS pentru venituri extrasalariale in cazul PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CAS si CASS pentru venituri extrasalariale in cazul PFA

Buna ziua, stiu ca pentru diferite venituri extrasalariale (chirii, divindende, crypto, etc) daca se depaseste pragul de 12 salarii minime, atunci trebuie platite CAS si CASS la nivelul acestui prag (27.600 pentru 2021).
Insa in cazul in care exista un PFA platitor de CAS si CASS, mai trebuie platite incaodata aceste 2 taxe daca persoana fizica realizeaza astfel de venituri (pe langa cele ale PFA-ului)? Daca da, trebuie platite pentru fiecare categorie de venit care depaseste acel prag?
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:08, 4 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
la depasirea pragului de 12 salarii minime se plateste CAS doar la PFA : 25% x 12x 2300 = 6900 . Vorbim de anul 2021. . In schimb CASS se plateste tot la acel prag dar o singura data din veniturile cumulate ( PFA , chirii , dividende , crypto etc ) 10% x 12 x 2300 = 2760 lei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru pfa care are si alte surse de venit end2end end2end Buna ziua. Pentru in PFA cu norma de venit de plateste CASS. Daca persoana are venituri din dividende, chirii, trebuie sa plateasca de mai multe ori acest ... (vezi toată discuția)
Cass pentru venitul din dividende tampau gabriela tampau gabriela Buna ziua ! O firma repartizeaza si plateste dividende in suma bruta de 20000 asociatului unic . Acesta nu este salariat . Trebuie sa plateasca CASS 10% la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa am asigurare de sanatate in srl fara angajati catalin_utilizator67 catalin_utilizator67 Buna ziua Vreau sa deschid un SRL fara angajati, dar vreau sa am asigurare de santate? Cum procedez in acesta directie? In principiu, estimez ca o sa ... (vezi toată discuția)