avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mutarea unei localitati de la o comuna la alta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mutarea unei localitati de la o comuna la alta

localitatea in care locuiesc a apartinut candva altei comune vecine.In momentul de fata,cativa cetateni s-au gandit ca ar fi mai bine daca localitatea noastra ar apartine iarasi de acea comuna din anumite motive care ar fi mai benefice pentru localitatea noastra.Foarte multi cetateni isi doresc acest lucru.As dori sa stiu daca se poate realiza acest lucru si daca da,ce demersuri ar trebui facute.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: c_xxx28 , utilizator 20:00, 12 Ianuarie 2010
Referendum local. Studiati va rog, legea nr. 3/2000- privind organizarea si desfasurarea referendumului. :)

Potrivit legii nr.3/2000--privind organizarea si desfasurarea referendumului, ART14

''(1) Problemele supuse referendumului local se stabilesc de consiliile locale sau judetene, dupa caz, la propunerea primarului, respectiv a presedintelui consiliului judetean.
(2) Cetatenii sunt chemati sa se pronunte prin "DA" sau "NU" asupra problemei supuse referendumului, decizand cu majoritatea voturilor valabil exprimate la nivelul unitatii administrativ-teritoriale respective''


Inteleg,dar Consiliul local sau D-ul Primar nu o sa fie de acord cu acest referendum.Si atunci ce s-ar putea face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 215/2001 julien_slbz julien_slbz Are cineva noile modificari ale Legii 215 din 2001...? Vin alegerile si ar trebui sa fim la curent... Poate le publicati...Multumesc (vezi toată discuția)
Demitere primar matressimona matressimona vreau sa organizez un referendum pentru demiterea primarului nostru care comite tot felul de infractiuni,va rog sa imi spuna si mie cineva cate semnaturi ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pe o prelungire de contract, hypo hypo Buna seara,am si eu o problema si solicit ajutor.Am un contract de inchiriere ,pentru un teren(aflat in domeniul public) incheiat cu un consiliu local,daca ... (vezi toată discuția)