avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Intrebare: 1. Sunt angajat al unei firme de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Intrebare: 1. Sunt angajat al unei firme de consultanta in constructii ...

Intrebare:
1. Sunt angajat al unei firme de consultanta in constructii in functia de Inginer cu atributii de Inspector SSM pe santier. De curand in Dec 2021, am absolvit si un curs de Coordonator in materie de securitate si sanatate in munca.
Pot incheia un contract cu un beneficiar pentru servicii de Coordonare in materie de securitate si sanatate in munca pentru un santier care intra sub incidenta H.G. 300/2006, daca firma nu este abilitata ca si Serviciu extern de prevenire si protectie si daca nu am si curs de Evaluator de risc in SSM. Mentionez ca am diploma de Coordonator in materie de securitate si sanatate curs 90 ore si Inspector in domeniul Securitatii si sanatatii in Munca curs de 80 ore.
2. Pot incheia un contract cu un beneficiar prin aceasta firma pentru pentru intocmirea documentatia SSM si prestari servici de instruire in santier ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:10, 7 Ianuarie 2022
Trebuie sa indepliniti intocmai calificarea si experienta mentionata in HG nr. 300/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare pentru coordonator in materie de ssm.
-Art. 55 Coordonatorul in materie de securitate si sanatate pe durata elaborarii proiectului lucrarii trebuie sa aiba
competenta necesara exercitarii functiei:
a) experienta profesionala de minimum 5 ani in arhitectura, constructii sau conducerea santierelor;
b) formare specifica de coordonator in materie de securitate si sanatate, actualizata la fiecare 3 ani.
-Art. 59 Coordonatorul in materie de securitate si sanatate pe durata realizarii lucrarii trebuie sa aiba competenta
necesara exercitarii functiei:
a) experienta profesionala in constructii sau in conducerea santierului de minimum 5 ani;
b) formare specifica de coordonator in materie de securitate si sanatate, actualizata la fiecare 3 ani.
Daca dvs. ca persoana detineti abilitarea ITM ca sa prestati activitatea ssm si o firma proprie inregistrata la Registrul comertului si la ANAF puteti incheia contract in nume propriu.
Daca sunteti angajat al unui SEPP puteti incheia contract de prestari servicii in domeniul ssm numai prin firma respectiva. Pregatirea dvs. nu va permite sa fiti sefuul unui SEPP in nume propriu.
Fiind angajat al unei firme de consultanta puteti incheia contract de prestari servicii de consultanta (numai in domeniul in care firma este autorizata) in baza unui contract incheiat prin firma de consultanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coordonare ssm pe santiere mobile raducrisa raducrisa Pentru a incheia un contract de coordonator SSM pe santier, firma trebuie sa fie abilitata? Sau abilitarea este necesara numai pentru activitati de ... (vezi toată discuția)
Coordonator ssm elenaidana elenaidana pot urma cursurile de coordonator SSM pentru santiere, daca am absovit U.T.P -Facultatea de masini si instalatii miniere-specializarea inginer mecanic si sunt ... (vezi toată discuția)
Actualizare plan propriu ssm campeanvio campeanvio un inspector SSM, (curs 80 ore), are dreptul sa actualizeze un plan propriu SSM al antreprenorului general? (vezi toată discuția)