avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. As vrea sa stiu daca pot sa solicit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. As vrea sa stiu daca pot sa solicit angajatorului ...

Buna ziua. As vrea sa stiu daca pot sa solicit angajatorului (firma de stat) mutarea intr-un alt departament in care programul e doar de dimineata pentru a-mi putea scoate de la gradinita copilul.
Cel mai recent răspuns: ElaLore , utilizator 17:21, 12 Ianuarie 2022
Sunteti personal contractul sau fucntionar public ?
Functionar public
Potrivit Codului administrativ:
Mutarea în cadrul autorității sau instituției publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorității sau instituției publice poate fi definitivă ori temporară.

Mutarea definitivă poate avea loc:
a) din dispoziția conducătorului autorității sau instituției publice în care își desfășoară activitatea funcționarul public, cu acordul scris al funcționarului public;
b) la solicitarea justificată a funcționarului public, cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice.

În cazuri temeinic justificate, mutarea definitivă a unui funcționar public de execuție se poate dispune de conducătorul autorității sau instituției publice, motivat, cu repartizarea postului corespunzător funcției deținute de funcționarul public și cu acordul scris al funcționarului public, în măsura în care nu este afectată organigrama autorității sau instituției publice.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles! Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare felul muncii george_dext george_dext Un functionar public ,angajat prin concurs ca inspector in cadrul departamentului financiar contabil- la executari silite, poate fii mutat fara acordul sau ... (vezi toată discuția)
Mutare sau transfer? rdjtm rdjtm Buna ziua, Prin ce modalitati se poate realiza plecarea unui functionar public dintr-o localitate in cadrul unui birou din alta localitate, in cadrul ... (vezi toată discuția)