avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Semnatura electronica -tratament fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Semnatura electronica -tratament fiscal

Buna ziua,
Conform Legii 208/2021, cheltuiala cu achizitia semnaturii electronice de catre angajator, angajatilor reprezinta o cheltuiala ce va fi deductibila la calculul rezultatului fiscal. -art.11
Aceste sematuri electronice se pot califica, ca fiind avantaj de natura salariala ce implica plata de impozit pe venit si contributii sociale pentru suma respectiva?

Daca raspunsul este da, imi puteti spune din ce baza legala reiese acest aspect?
Daca raspunsul este nu, imi puteti spune ce anume nu le califica, ca si avantaj de natura salariala?
Citisem un articol pe acest site din data de 04 august 2021 insa nu am fost lamurita legal de unde reies cele mentionate.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 11:26, 13 Ianuarie 2022
Norma art 76 (2) Avantajele în bani și în natură prevăzute la art. 76 alin. (3) din Codul fiscal sunt considerate a fi orice foloase primite de angajat de la terți sau ca urmare a prevederilor contractului individual de muncă ori a unei relații contractuale între părți, după caz.

Prin urmare fiind avantaje salariale intra in baza impozabila la salariii( se trec pe stat de plata ) si se calculeaza impozit si contributii sociale.

Evident ca pt firma e o cheltuiala deductibila .
Si daca eu prin proceduri/regulement intern/acte aditionale stabilesc clar limitele folosirii semnaturii care vor fi strict pentru activitatea angajatului si atat mai sunt vazute ca avantaje in bani si in natura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie si utilitati platite de angajator pentru salariat vyo33 vyo33 O societate a inchiriat un imobil pentru un salariat si a inregistrat cheltuieli cu chirii, precum si cheltuieli cu utilitatile (intretinere, energie ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli cursuri mba contabilitate.n contabilitate.n Firma este platitoare de impozit pe profit. Societatea doreste sa achite pentru unul din membrii din comitetul director cursuri MBA organizate in Romania de o ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu cazarea deductibila? Geo_2008 Geo_2008 O societate din Bucuresti doreste sa inchirieze o garsoniera pentru salariatii societatii (ei fiind din provincie) Se poate considera cheltuiala deductibila ... (vezi toată discuția)