avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesionare actiuni
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesionare actiuni

buna seara,
imi puteti spune va rog care sunt costurile pentru a cesiona 50% din actiunile unei firme pe care le detin celuilalt asociat si care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 11:57, 13 Ianuarie 2010
Pentru a evita complicatiile, va sfatuiesc sa faceti un act aditional in care sa prevedeti:
1. Retragerea dion calitatea de asociat
2. Retragerea din calitatea de administrator(daca este cazul)
3. Cesionarea partilor sociale fara a mentiona pretul primit.

PS. Restul, taxele sunt notariale de autentificarea a actului aditional, ale noilor acte acte constitutive ale societatii, taxele de la ORC pentru inscriere mentiuni+publicare in M.Of.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent despre cesiune parti sociale andr_georgi andr_georgi Vreau sa cumpar toate partile sociale a unei societati comerciale care are capitalul social 200 lei. Dar in realitate eu cumpar aceste parti sociale cu o ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social + cesiune Loredana_84 Loredana_84 In cadrul unei societati comerciale s-a facut o majorare de capital social de la 500 lei la 85 000 lei din alte rezerve. Cesiunea de parti s-a facut in cadrul ... (vezi toată discuția)
Cesiune p.s. mony mony Ce parere aveti despre urmatoarea solutie in cazul unei cesiuni de ps- acceptata de Registrul Comertului si de Finante-: un asociat unic persoana juridica vrea ... (vezi toată discuția)