avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! Dupa moartea mamei au ramas 3 mostenitori pentru un apartament. Primului ii revine o jumatate din apartament, celorlati doi, copiii doamnei, cate un sfert. Cel cu jumatatea a actionat in instanta pentru iesire din indiviziune si a primit dreptul la despagubire din partea fiecaruia din copii la cate 5000 euro. Unul din cei doi nu vrea sa plateasca acesti bani pentru ca apartamentul este locuit de fratele lui el neputand beneficia in niciun fel de mostenire si fiind obligat sa si plateasca pentru ceva care nu poate folosi. Care este varianta cea mai buna pentru el? Sa faca si el iesirea din indiviziune, sau sa conteste procesul prin care a fost obligat sa plateasca 5000 euro (proces la care nu a putut participa din motive de sanatate) sau sa nu faca nimic? Apartamentul este pus in vanzare dar pana acum nu au fost cumparatori. Daca lasa lucrurile asa cum sunt, fara sa deschida proces, asteptand vanzarea apartamentului, poate fi obligat la plata celor 5000 de euro prin retinerea unei sume lunare din salariu?
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2022
Corina2323, utilizator
Cel mai recent răspuns: c-elian , utilizator 00:49, 15 Ianuarie 2022
Ai explicat atat de rau ca foarte greu se intelege care-i situatia.
Totul depinde de cel ce trebuie sa primeasca banii si de un eventual executor judecatoresc.
Normal, fiind vorba de apartament si care este scos la vanzare, nu ar trebui instituita poprire pe venituri.
Cum sa faca copilul care nu sta in casa iesirea din indiviziune? Doar daca vrea celalalt frate sa primeasca partea lui.
Lucrurile sunt complicate.
Sa conteste procesul? Pe ce motiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune Bogdan1094 Bogdan1094 Buna ziua, In urma decesului tatalui meu, am facut dezbaterea sucessiunii intre mine, mama si fratele meu, avand cu totii certificat de mostenitori. ... (vezi toată discuția)
Atribuirea unui apartament mostenit Vladimir44 Vladimir44 Eu şi fratele meu am moştenit un apartament de la o mătuşă, avem fiecare jumătate şi suntem în indiviziune. Dorim să vindem cât mai repede, în mai ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 mama mea a decedat in 1992 si doresc dezbaterea succesiunii dar tatal meu nu doreste.ce pot face pt ca nu l pot convonge dar eu doresc asta?mentionez ca mai am ... (vezi toată discuția)