avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru schimbarea destinatiei unei locuinte in spatiu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru schimbarea destinatiei unei locuinte in spatiu avand destinatia ...

Pentru schimbarea destinatiei unei locuinte in spatiu avand destinatia de sediu social al unui corp profesional, unde se va desfasura activitate de birou, este necesar acordul notarial al proprieytarilor invecinati pe plan orizontal si vertical?
Cel mai recent răspuns: lrusu , utilizator 22:00, 27 Ianuarie 2022
La data de 6 iulie 2020 au intrat în vigoare modifiaările în ceea ce privește Legea socieatților nr. 31/1990.
Aceste modificari aducde fapt anumite simplificari procedurale care presupun eliminarea unor restricții și formalitați reduse de îndeplinit pentru deschiderea unei activitatii unei persoane juridice.
De la intrarea în vigoare a modificarii nu se mai solicită absolut nici un document care să ateste acordul vecinilor de bloc la înființarea unei societăți, cu condiția ca la acea adresă nu se desfasoară absolut niciun tip de activitate economica.
Interesul se poate realiza în urma unei declarații pe propria răspundere în care să fie specificat faptul că la sediul respectiv nu se va desfasura nici un fel de activitate economica.
Toate informațiile se regasesc în art. 17 (6), Legea nr. 102/2020 din Legea societatilor, intrata în vigoare pe data de 5 Iulie 2020.
Va multumesc!
Stiam despre modificarea adusa de Legea 102/2020, insa ce nu imi este in clar este faptul ca la sediul Colegiului profesional se va desfasura activitate ( sedinte, alegeri, plati cotizatii etc., care presupun accesul publicului la sediu, activitati specifice unui corp profesional), insa nu stiu daca aceste activitati sunt incadrate ca si activitati economice sau activitati proprii de birou, vis a vis de acordul vecinilor/ asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele unei asociatii de proprietari a dat acordul de sediu ... gm_mg gm_mg Presedintele unei asociatii de proprietari a dat acordul de sediu de firma in spatiu unui apartament de bloc - spatiu locativ de locuinta, fara avizul ... (vezi toată discuția)
Administratia blocului stie cineva daca exista vre-o lege in ... gerhardt gerhardt Administratia Blocului Stie cineva daca exista vre-o lege in Care Propietarii unui apartament din Bloc care isi deschid o firma in apartament , ce conditii ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pt. pfa SpF2016 SpF2016 Vreau sa infiintez PFA in apartamentul proprietate personala. Am inteles ca e nevoie de acordul vecinilor cu care am pereti comuni + al asociatiei. Dar pe ... (vezi toată discuția)