avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Când ai ca si clauză contractuala ca esti ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Când ai ca si clauză contractuala ca esti "renumerat ...

Buna ziua,

Când ai ca si clauză contractuala ca esti "angajatul va fi renumerat cu 1% la valoarea comenzilor", aceasta valoare se calculeaza din valoarea comenzilor cu TVA sau fără? Concret, daca intr-o luna am comenzi de 5000 lei ( pe factura cu TVA inclus ) sa zicem, angajatorul trebuie sa imi dea 1% din valoarea facturata? Întreb acest lucru pentru ca primesc 1% dar din valoarea fara TVA a comenzilor, nu din valoarea cu TVA, asa cum apare pe facturi.

Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2022
gabrielle_24, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:32, 16 Ianuarie 2022
nu exista temei pt excluderea unor colaboratori. daca ati luat pana acum pt ei si s-au dezvltat, f bine ca incaseaza si patronul.
Valorea produsului e fara tva, se adauga ulterior si se vireaza catre stat diferenta intre cea platita si cea incasata, aici nu cred ca puteti castiga.
daca nu ajungeti la o intelegere, va trebui sa va cereti drepturile in instanta.
gi-jane2, moderator
Va multumesc frumos pentru raspuns! Asta cu valoarea fara TVA sau nu, nu ma interesează prea mult. Ideea este ca de 2 ani iau comision pentru acesti colaboratori si acum nu vor sa imi mai dea ( desi ma voi ocupa de ei exact ca inainte, fara niciun fel de modificare ). Celelalte 5 colege au si ele colaboratori care dau comenzi multe, dar pe ele nu le-a înștiințat nimic ( doar pe mine, si asta fiind verbal, nu in scris ). Nu am adus niciun prejudiciu firmei, nu am niciun referat facut si nicio sanctiune, pur si simplu de 2 - 3 luni am început sa castig mai bine de pe urma acestor colaboratori si nu vor sa ma mai plateasca "partea mea ", fara a lua colaboratorii de la mine sa ii dea altcuiva, deci avand aceiașiresponsabilitateafațăde ei. Firma merge foarte bine si pe pandemie, nu a fost afectata financiar deloc, doar ca li se pare lor ca mi-ar da prea multi bani pentru ca s-au dezvoltat acei colaboratori si doresc sa nu ma mai plateasca pentru ei. In plus, in contract scrie ca sunt renumerata la valoarea comenzilor, asta însemnând toate comenzile inregistrate de mine in programul de facturare. Pot ei sa decida pentru ce comenzi ma platesc sau nu dupa cum au chef?

Multumesc frumos!

gi-jane2 a scris:

nu exista temei pt excluderea unor colaboratori. daca ati luat pana acum pt ei si s-au dezvltat, f bine ca incaseaza si patronul.
Valorea produsului e fara tva, se adauga ulterior si se vireaza catre stat diferenta intre cea platita si cea incasata, aici nu cred ca puteti castiga.
daca nu ajungeti la o intelegere, va trebui sa va cereti drepturile in instanta.

gabrielle_24, utilizator
nu, nu pot decide unilaterl, dar daca va taie de la portie, nu prea aveti ce face decat sa va judecati.
Sunt dispusa sa merg pana la capat, inclusiv sa ma judec pentru drepturile mele. Doream doar sa stiu daca as avea temeiul legal ca sa fac asta si sanse de castig. Avand in vedere ca ceea ce vor ei se refera doar la mine si nu si la celelalte 4 colege, nu poate fi vorba si de discriminare? Situatia in sine imi provoaca multa frustrare si stare de stres.

Multumesc!

gi-jane2 a scris:

nu, nu pot decide unilaterl, dar daca va taie de la portie, nu prea aveti ce face decat sa va judecati.

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022
gabrielle_24, utilizator
Modificarea c.i.m.se poate face cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator dar in anumite situații.

Acel comision este mentionat în contract?

Alte discuții în legătură

Functii diferite! buna ziua! daca in contractul de munca am o functie, dar in realitate ... gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua! Daca in contractul de munca am o functie, dar in realitate sunt pusa si pe un alt post asemanator ( pe legitimatie scrie altceva ), se mai tine cont ... (vezi toată discuția)
Retrogadare functie george angheloiu george angheloiu Buna seara, revin cu noile intamplari de la locul de munca: pe scurt, in martie m-am intors la locul de munca dupa concediul de crestere si ingrijire a ... (vezi toată discuția)
Interpretarea unor clauze contractuale alexandru_a alexandru_a #-o O clauza din contractul meu de munca (CIM) spune ca NOII ANGAJATI sun in perioada de proba ptr 30/90 zile in functie de postul ocupat. In aceasta ... (vezi toată discuția)