avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Când ai ca si clauză contractuala ca esti ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Când ai ca si clauză contractuala ca esti "renumerat ...

Buna ziua,

Când ai ca si clauză contractuala ca esti "angajatul va fi renumerat cu 1% la valoarea comenzilor", aceasta valoare se calculeaza din valoarea comenzilor cu TVA sau fără? Concret, daca intr-o luna am comenzi de 5000 lei ( pe factura cu TVA inclus ) sa zicem, angajatorul trebuie sa imi dea 1% din valoarea facturata? Întreb acest lucru pentru ca primesc 1% dar din valoarea fara TVA a comenzilor, nu din valoarea cu TVA, asa cum apare pe facturi.

Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2022
gabrielle_24, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:32, 16 Ianuarie 2022
Buna seara!

Eu inteleg exact invers: ca nu poate. Cand este specificat " la valoarea comenzilor " eu inteleg la toate comenzile inregistrate pe numele meu. Daca era vreo exceptie de la regulă ar trebui sa se specifice ( " valoarea comenzilor, exceptand ..." ceva de genul ). Ca sa nu mai spun faptul ca execut 2 joburi, plătită pt 1 ( jobul meu si am preluat si atributiile altui post de pe care a plecat o colega ). In CMI sunt lucru, pe legitimatie, cartea de vizita si in semnatura de la mail sunt altceva. Adica fac fix ce faceam inainte, plus noul "post", asemanator postului meu , dar de sine stătător.

Cornel Vasile a scris:

Poate decide dacă nu se menționează exact în c.i.m. ce trebuie sa vă plateasca.

Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2022
gabrielle_24, utilizator
Eu inteleg exact invers: ca nu poate. Cand este specificat " la valoarea comenzilor " eu inteleg la toate comenzile inregistrate pe numele meu.

Dvs intelegeti foarte bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functii diferite! buna ziua! daca in contractul de munca am o functie, dar in realitate ... gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua! Daca in contractul de munca am o functie, dar in realitate sunt pusa si pe un alt post asemanator ( pe legitimatie scrie altceva ), se mai tine cont ... (vezi toată discuția)
Retrogadare functie george angheloiu george angheloiu Buna seara, revin cu noile intamplari de la locul de munca: pe scurt, in martie m-am intors la locul de munca dupa concediul de crestere si ingrijire a ... (vezi toată discuția)
Interpretarea unor clauze contractuale alexandru_a alexandru_a #-o O clauza din contractul meu de munca (CIM) spune ca NOII ANGAJATI sun in perioada de proba ptr 30/90 zile in functie de postul ocupat. In aceasta ... (vezi toată discuția)