avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Declarațiile AFM pentru recipiente puse în piață
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Declarațiile AFM pentru recipiente puse în piață

Buna ziua,

am o problema legata de declaratiile pentru AFM - eu produc cosmetice si pun in piata cantitati mici de 2-10 kg de plastice, sticla, aluminiu si hartie(in total). Firma e deschisa si are activitate din 2019 insa abia acum am reusit sa obtin semnatura electronica si sa incerc sa declar ce am de declarat si sa platesc ce am de platit.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- ce pedeapsa pot sa primesc pentru ca am intarziat atat?
- nu dau deseuri spre un OTR ci spre o firma care doar le colecteaza - asta inseamna ca nu pot declara ca le-am Transferat către OTR deci voi achita 2 lei per kg pentru toate tipurile de deseu?
- platforma vad ca imi calculeaza singura cat am de platit dar doar in luna decembrie dar mie nu imi da calculul cum ii iese ei - fac eu calculul si il completez manual la fiecare luna?
- platile se fac anual? si daca da, cum, cand, unde?

Multumesc pentru orice raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2022
888izabela888, utilizator

Alte discuții în legătură

Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)
Declarare ambalaje importator marfuri carmenbn carmenbn O SC importa consumabile sanitare.Ele vin ambalate in cutii de carton, care nu se distrug sau arunca, ci se folosesc mai departe pt.a le trimite clientilor (cu ... (vezi toată discuția)
Stopaj sursa fond de mediu 3% danavls danavls Care sunt tipurile de deseuri (exemple) incadrate in categoria DESEURI FEROASE si NEFEROASE pt. retinere contributie de 3 %- Fond de mediu? Firma noastra ... (vezi toată discuția)