avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua!Cunosc pe cineva care și a pierdut mama de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua!Cunosc pe cineva care și a pierdut mama de curând.As ...

Buna ziua!Cunosc pe cineva care și a pierdut mama de curând.As vrea să știu va rog daca poate beneficia de pensie de urmaș având în vedere că nu are nici un venit.Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: c-elian , utilizator 00:05, 15 Ianuarie 2022
Nu toti care nu au venituri beneficiaza de pensie de urmas.
Copiii pot beneficia de pensie de urmaş:
- până la vârsta de 16 ani;
- până la vârsta de 26 de ani dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora;
- pe toată durata invalidității de orice grad, dacă aceasta s-a ivit până la împlinirea vârstei de 16 ani, respectiv 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru bolnavii psihic AdrianBOA AdrianBOA Am auzit de cazul unui colonel in rezerva in varsta de 85 de ani care a [b]adoptat legal[/b] un fiu in varsta de 30 de ani cu probleme psihice. La moartea lui, ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas ContSters256885 ContSters256885 Buna ziua, in ce conditii se poate primi pensie de urmas ? (vezi toată discuția)
Cumul salariu cu pensie de urmas Adela_Tucureanu Adela_Tucureanu buna ziua . Am 23 de ani, sunt masteranda si in acelasi timp primesc pensie de urmas. Vreau sa ma angajez, doar ca as vrea sa stiu daca mai primesc pensia de ... (vezi toată discuția)