avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

salut,ma numesc sandel R. si as avea o intrebare pt.dvs.Se poate "strica" un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si de catre cine?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:13, 13 Ianuarie 2010
Ori ce contract poate fi atacat de cel care este interesat de acest lucru,dar daca un contract de vanzare-cumparare este incheiat in forma autentica si indeplineste toate conditiile unui astfel de contract,atunci el nu poate fi declarat nul de drept sau declarat cu nulitate relativa.In schimb ,daca nu sunt indeplinite clauzele de intretinere,vanzatorul poate cere rezilierea contractului pe motiv de neexecutare.
sandel radovici a scris:
Se poate "strica" un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si de catre cine?

Buna ziua,
1.
DA
2.
De catre partile semnatare:
a/ vanzatorul, daca descopera un viciu insemnat al actului (ex. "dol" la semnarea lui);
b/ cumparatorul, daca de ex. nu este corect respectata clauza de intretinere.
P.S.
DOL - Definitie: Orice manopera frauduloasa, orice mijloc viclean intrebuintat pentru a insela pe cineva cu ocazia incheierii unui act juridic.
Dolul viciaza vointa autorului prin faptul ca o induce in eroare. Dolul nu este, deci, un viciu, decat in masura in care are drept rezultat sa determnine o eroare in vointa autorului actului. Daca autorul cunoaste sau descopera dolul inainte inceierea actului, nu se mai poate spune ca a incheiat actul sub impulsul erorii provocate de dol si ca vointa sa a fost viciata.
Dolul este o simpla speta a erorii, deosebindu-se de eroarea propriu-zisa numai prin cauza care-l determina: eroarea propriu-zisa este determinata printr-o circumstanta fortuita, pe cand dolul este opera unei vointe care provoaca eroarea prin mijloace viclene
(C. Hamangiu, Drept Civil Roman).

Cu stima,
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
legalmgm, utilizator
buna ziua!
mai intai ar trebui sa clarifiacti natura juridica a contractului daca este vb de un contractd e vanzare cumparare sau un contract de intretinere.
natura contarctului este una singura.
de ce vreti sa" stricati" actul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dupa casatorie de convenienta kroftl84 kroftl84 Buna ziua! Numele meu este Calban Alina. Ce sfaturi imi puteti da in urmatoarea problema? Eu m-am casatorit in decembrie 2012 cu un cetatean turc. Am incercat ... (vezi toată discuția)
Escrocherii terenuri. MohanM MohanM Buna ziua. Am cumparat in urma cu aproximativ o saptamana un teren intravilan si am avut neplacuta surpriza ca dupa numai 3 zile sa fiu sunat si sa mi se ... (vezi toată discuția)
Exemplu de dol Adrian1428 Adrian1428 Am si eu nevoie de un exemplu de dol in incheierea unui contract de vanzare cumparare. (vezi toată discuția)