avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema contract de vanzare-cumparere cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema contract de vanzare-cumparere cu clauza de intretinere: unchiul meu vrea sa-l anuleze

Buna ziua! Am si eu o situatie cu un unchi care are acum 86 de ani cu care am incheiat un contract de vanzare-cumpare cu clauza de intretinere.

Azi, mi-a zis ca a gasit pe altcineva care sa-l intretina si ca ar vrea sa rupa contractul. S-ar putea sa minta pentru ca vrea sa vanda apartamentul, dar oricum.

Nu consider ca este intemeiata anularea contractului dupa aproape 4 ani mai ales ca eu pierd tot ce am investit (bani, nervi, timp).

Ce sanse exista sa pastrez acest contract intact? Ce ma sfatuiti sa fac? Cum ar trebui sa procedez ca sa castig procesul?

Evident, o sa am nevoie si de un avocat pentru asta deci poate gasesc pe cineva aici.
Evident, nici nu poate sa continue contractul in felul acesta. Eu nu mai am incredere in el pentru ca probabil o sa caute sa-mi bage bete in roate si daca castig procesul. Eu nu as vrea macar sa mai pierd timp cu el, ci sa-i dau niste bani lunar (renta viagera) in schimbul intretinerii.

CATEVA DOVEZI
Contractul a fost incheiat acum 3,5 ani. Am respectat contactul: i-am dat bani cand a fost nevoie, i-am cumparat ce a fost nevoie (mancare, medicamente,etc), am venit la el de cate ori m-a chemat, etc. Am cateva dovezi cum ca ceea ce spun e adevarat (cateva bonuri, transferuri bancare, etc), dar marea majoritate a dovezilor nu exista (nu ma asteptam sa fie nevoie sa pastrez toate bonurile si sa ii pun sa semneze pentru orice bani cash pe care i-am dat).

SITUATIE MEDICALA CIUDATA
Cand am semnat contractul unchiul a trecut examenul psihologic. Totusi, in ultimii 1.5 ani a devenit foarte paranoic: crede ca ii intra lumea in apartament si in masina. A intrat in conflict cu vecini, administratorul blocului, sora sa, etc

L-am ajutat sa instaleze 9 camere in apartament. Crede mereu ca ii intra cineva in casa chiar si cu camerele. Probabil a dezvoltat Alzheimer ceea ce nu cred ca poate fi demonstrat pentru ca ar trece un simplu test psihologic. Acesta paranoia si boala cred ca a dus la vointa lui sa de rupe contractul. Adica eu nu il cred pentru ca nu exista dovezi ca ii intra cineva in casa fiind inregistrari video.

Ce parere aveti? Cum sugerati sa procedez?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022
sebastianmarara, utilizator
Va trebui sa ptegatiti.macar un martor care sa poate declara in instanta ca v ati indeplinit obligatiile asumate prin contract.Va indepliniti obligatiile in continuare,cumparati alimente,medicamente,pastrati bonuri ,daca refuza sa le primeasca discutati urgent cu un avocat ..Astfel de situatii sunt frecvente,varstnicii sunt influentabili..
Multumesc de raspuns. Este greu sa existe martori. Adica parintii mei care stiu ca mergeam pe la el.

Intretinerea se intampla la el acasa. Sta singur. Am cateva inregistrari video cu mine cand eram la el.

Eu va trebui sa demonstrez ca mi-am indeplinit sarcinile sau el sa demonstreze ca nu le-am respectat?
SSunt multe aspecte care exced discutiei pe un forum ,ce strategie ss abordati,ce poate sa faca unchiul, cum poate sa dovedeasca etc.Sfatul meu este sa discutati cu un av nu riscati sa pierdeti un imobil asteptand actiunea unchiului.Cu martorii se mai gasesc prieteni, binevoitori care pot fi incurajati sa spuna ce va trebuie dvs etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa dovezi in cazul unui contract de intretinere mikaelakiti mikaelakiti Buna ziua! Am si eu o problema: avem un contract de intretinere cu cineva, nu vreau sa specific si persoana respectiva vrea sa rupa actele ca nu-i convine cu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu clauza intretinere (uzufruct): poate fi reziliat? mlata7 mlata7 Buna ziua. In urma cu 4 ani, impreuna cu sotul, am semnat un contract v-c cu clauza de intretinere a unui unchi (impreuna cu sotia lui) al sotului. La acea ... (vezi toată discuția)
Testament atacabil dragos79 dragos79 Va rog daca ma puteti lamuri si pe mine: am o matusa care vrea sa-mi lase prin testament apartamentul. Nu are copii, iar sotul este decedat. Singurele rude ar ... (vezi toată discuția)