avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA norma de venit cu inceput de activitate in cursul ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA norma de venit cu inceput de activitate in cursul anului

PFA norma de venit cu inceput de activitate in cursul anului
La calcularea contributiilor pentru CAS si CASS, in vederea depasirii plafonului de salarii minime, se compara norma ponderata/ajustata cu plafonul de 12 salarii minime ajustat la numarul de luni de activitate?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:12, 17 Ianuarie 2022
Nu. Se recalculeaza perioada de activitate doar la calculul impozitului pe venit. Pentru contributiile sociale comparati doar cu valoarea plafonului de 12 salarii minime.
Deci pentru CAS si CASS nu se pondereaza nici numarul de salarii minime nici norma la perioada de activitate?
Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxele la anaf pentru pfa infiintat in timpul anului. leonardvlad leonardvlad Buna ziua! As avea cateva intrebari legate de taxele la ANAF pentru PFA infiintat in timpul anului. PFA-ul meu este infiintat in data de 19.04.2022 la ... (vezi toată discuția)
Cat platesc la stat cu un pfa elisa1 elisa1 Buna ziua, As dori sa stiu cat platesc la stat, daca am un PFA cu norma de venit si incasez anual o suma de 15000 lei, si, platesc si CAS si CASS? (vezi toată discuția)
Lichidare pfa popaica popaica Intentionez inchiderea pfa-ului în cursul lunii februarie 2020 când voi încasa ultima factura. La un venit net de 16000 ce taxe trebuie să plătesc? ... (vezi toată discuția)