avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauza contract vanzare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauza contract vanzare casa

Buna ziua, as dori sa stiu daca poate fi intocmit un contract de cumparare a unui apartament ce este achitat de o terta persoana si daca poate contine o clauza care sa nu dea dreptul proprietarului sa vanda, sa gajeze, etc..fara acordul persoanei ce face plata.

Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2022
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 16:08, 25 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, se poate, plata poate fi facita de oricine. Trebuie sa reglementati prin act suplimentar sub ce titlu se face plata adica raporturile juridice dintre cumparator si platitor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt doua probleme distincte, prima se refera la incheierae unui contract de vanzare-cumparare in care o alta persoana si nu cumparatorul plateste pretul imobilului care face obiectul contractului.
Este vorba de un contract de vanzare-cumparare cu procurator de fonduri iar incheierea unui astfel de contract este posibila, fiind permisa de lege.
Recomandarea mea este sa incheiati un contract de vanzare-cumparare in care sa prevedeti faptul ca pretul contractului a fost platit de o terta persoana (procurator de fonduri) nu de cumparator, mentionand, totodata, si titlul cu care a fost platit pretul, de ex. donatie, imprumut.
Banuiesc ca, in speta este vorba de o donatie.
Sau, exista si posibilitatea sa incheiati un contract separat care poate fi donatie sau imprumut, in functie de titlul cu care urmeaza sa fie dati banii cu care se achizitioneaza imobilul.
Celalata problema priveste posibilitatea de a stipula in contractul de vanzare-cumparare o clauza care sa prevada faptul ca imobilul nu va putea fi vandut decat cu acordul procuratorului de fonduri.
O astfel de clauza nu este posibila.
Consultati un avocat care sa vada exact despre ce este vorba si sa va consilieze in consecinta.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2022
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Va multumesc pentru amabilitate. As mai vrea sa stiu daca in cazul donatiei printr-un procuratorului de fonduri, persoana careia i se face donatia poate intraina imobilul.
Ar mai fi varianta unui imprumut cu ipoteca pe imobil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act GCME GCME parinti mei au un apartament,tatal meu a avut un accident cerebral,si acum sau decis sa faca acte pe apartament nepoatei care are10 ani,.Cum pot sa i faca ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare ContSters222740 ContSters222740 Buna ziua! Eu si sotia am dori sa facem un act pe o proprietate fiicei noastre in varsta de 19 ani(dintr-o casatorie anterioara am 2 copii). -Ce fel de act ... (vezi toată discuția)
Plata imobil, alt proprietar decat cel ce face plata Roxana_Iordache Roxana_Iordache Salut, Sora mea doreste sa cumpere un imobil In ziua semnarii contractului de vanzare/cumparare pot sa fac eu plata din contul meu in contul vanzatorului? ... (vezi toată discuția)