avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune accident auto

Buna ziua
In urma cu 2 luni am fost implicat intr-un accident rutier produs din vina mea din care a rezultat avarierea a doua masini.In prima masina lovita se aflau 2 persoane din care soferul a fost dus de urgenta la spital pentru investigatii cealalta persoana neavand nimic.Am insotit persoana respectiva la spital unde i s-au facut RNM si fond de ochi fiind singurele care au fost solicitate de catre medicii de urgenta.In urma acestora s-a constatat ca nu este nici-o problema medicala.Dupa o perioada de 2 luni am fost solicitat de catre persoana accidentata cerandu-mi o suma de 3000 de E justificandu-mi faptul ca soc de asig nu l-a despagubit indeajuns ptr autoturism si ca la nevoie poate sa aduca si certificat medico legal .Nu stiu in ce masura acesta a scos acel certificat deoarece la consult nu a reesit nimic.Accidentul s-a produs pe 9 nov deci au trecut cele 60 de zile termen in care putea sa depuna plangere si nu am fost instiintata pana la data de azi.Va intreb daca nu a depus aceasta plangere mai are dreptul sa o depuna, de dosarul meu unde ma pot interesa si daca am acces la elsi daca in urma unui proces refuzand sa-i achit suma are sanse sa il castige.
Cel mai recent răspuns: oky_doky_doky , utilizator 20:38, 19 Iulie 2011
In cazul unui proces civil orice parte vatamata poate ridica pretentii.
Art. 26. — (1) Asiguratorul are obligatia de a despagubi partea prejudiciata pentru prejudiciile suferite in urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat.
Daca ati avut asiguarare nu trebuie sa va faceti probleme pt ca asiguarorul e cel care trebuie sa despagubeasca partea prejudiciata(in caz de proces chemati si asiguratorul).In cazul certificatului medico-legal depinde ft mult cate zile de ingrijire ii da:victima trebuie sa aiba mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale pt ca fapta sa fie infractiune,iar daca are mai mult de 60 de zile,organul de urmarire penala se sesizeaza din oficiu.

PS. la urgenta sigur trebuie sa fie un dosar cu constatarile medicilor in privinta starii pacientului,iar daca ziceti ca nu avea nimic cu actele alea dovediti ca certificatul medico legal e fals sau e obtinut ilegal.
Eu sunt victima unui accident suferit datorita unei persoane care nu poseda carnet de conducere si care am aflat apoi avea alcoolemie 1,70.Dumneavoastra am inteles ca ati circulat normal,este vvorba in cazul dvs. de o clipa de neatentie,sau pur si simplu ceasul rau.Dar sa spuneti ca cele doua persoane n-au avut nimic,este prea de tot,pentru ca initial nici eu nici sotul meu n-am avut nimic,ca a doua zi sa avem dificultati la respiratie,sa ne doara tot toracele si sa avem nenumarate echimoze,care au disparut dupa circa 3 saptamani,a doua zi sotul sa descopere la efectuarea unei radiografii ca are fractura la laba piciorului drept,am avut dureri,cosmaruri,n-am putut sa ne gospodarim singuri,am avut nevoie de ajutorul altor persoane,etc.Nu e simplu.Si mai este vorba si de trauma psihica.Mie mi-a dat societatea de asigurare dauna totala si pot sa va spun cu banii de la ei nu pot sa-mi cumpar o masina similara,la second bineinteles.Pentru orice accident suferit,trauma fizica si psihica nu va putea fi niciodata evaluata in bani.Eu nu doresc nimanui sa treaca prin cosmarul prin care am trecut eu.Impactul la ciocnire a fost devastator.Asa ca nu cred ca ar trebui sa fiti suspicioasa vis-a vis de felul in care persoanele respective si-au dobandit certificatele medicale.
Atata timp cat din relatarile persoanei care a scris topicul rezulta ca dupa doua luni "persoana vatamata" s-a gandit sa sune si sa ceara bani, imi permit sa fiu suspicioasa.Eu nu zic ca nu e o trauma sa treci printr-un accident,si prietenul meu a trecut printr-un accident dauna totala dar despagubirile se fac de catre societatea de asigurare iar daca societatea de asigurare nu stabileste corect valoarea despagubirii aceasta poate fii data in judecata.
Sunteti sigura ca nu sunteti cercetata penal pentru vatamare corporala din culpa? Accidentul a fost constatat de vreun politist?

Alte discuții în legătură

Accident auto Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu @oky_doky_doky Problema dvs fiind diferita de cea a topicului in care ati posta-o am creat acest nou subiect in care transcriu mesajul dvs. Buna ziua! Am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vatamare corporala din culpa gabrielconstantin gabrielconstantin Buna ziua, Pe data de 10.07.2016 am fost implicat intr-un accident rutier in care nu am acordat prioritate iar victima a fost o tanara motociclista. ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)